Anonym (ikke efterprøvet)

Lykkebarn med far

Det er forrygende, når den politiske virkelighed og den personlige historie smelter sammen i en stor tysk efterkrigsroman om valg og vilkår i det tidligere DDR.

Majken Minefinder

Den underholdende roman om livet i pensionistbyen Skillinge, som bliver berømt efter fundet af en mine, lever ikke helt op til Holmquists bedste.

Drilleri

Morsom og begavet bog om at blive ældre og ikke helt at kunne forlige sig med hverken fortid eller fremtid.

Arvesynden

Roman skrevet i versform om slægtens gang for tre generationer af mænd og kvinder, og om det livsvilkår, at vi alle er et produkt at slægt, fortid og samtid.

Mænd & får

Indholdet af en kurers dagbog fra 2. verdenskrig videreformidles til læseren, og trådene til gamle madtraditioner samt deres betydning for mennesker udgør en central del af bogen. Historien fortælles af kurerens barnebarn og sammenkobler fortiden og nutiden.

Argentineren der kom sejlende på en cedertræsplanke

Victor Zalazar kommer til verden som uønsket og uægte søn i en rig argentinsk familie. Længslen efter kærlighed, sammenhørighed og en egen identitet driver ham ud på en dannelsesrejse fra Latinamerika til Ishavet og endelig til Spanien, hvor han en dag skyller op på stranden ud for Malaga

Livstørst

Audur Jónsdóttir lægger ikke skjul på, at Livstørst er en autofiktiv roman. Det er hendes eget liv, der er grundlaget for handlingen. Romanens unge, kvindelige hovedperson Eyja har giftet sig med en tyve år ældre, alkoholiseret mand og er flyttet til en lille fiskerby i det nordvestlige Island. De…

Kongen af Bali

Særdeles vellykket og læseværdig bog om forfatterens bedstefar, der i sin velmagts dage sejlede for ØK, og som til sin død drømte sig tilbage til et horehus i Shanghai. 

Generation fucked up?

Gennem emails debatterer forfatterne deres egen generation, der er født i 1970'erne og 1980'erne - Om generationens evne og vilje til at påtage sig ansvar for den fælles fremtid