Anonym (ikke efterprøvet)

Giraffens tårer af Alexander McCall Smith

Det er snusfornuft, snusfornuft og atter snusfornuft samt en god portion menneskekundskab og -kærlighed, der er den trinde Mma Ramotswes varemærke i hendes lille Damernes Detektivbureau i Botswana.

Damernes detektivbureau Nr. 1 af A. McCall Smith

Precious Ramotswe, kaldet Mma Ramotswe, åbner et detektivbureau i udkanten af Gaborone, hovedstaden i Botswana. Dermed bliver hun Botswanas første kvindelige detektiv. Mma Ramotswe råder over en lille hvid varevogn, to skriveborde, to stole, en telefon og en gammel skrivemaskine samt en tepotte og…

Tears of the giraffe

Botswanas første kvindelige privatdetektiv, Mma Ramotswe, opsøges af en amerikansk kvinde, hvis søn er død under mystiske omstændigheder 10 år tidligere

Den gode ægtemand på Zebra Drive

Krimi. Mma Ramotswe, indehaver af Botswana's eneste detektivbureau, er nu lykkelig gift med mekaniker J.L.B. Matekoni; alle har det godt, men rastløsheden lurer. Samtidig med at hun opklarer 2-3 sager, falder der ro på omgivelserne igen.

Blå sko og lykke

Krimi. Mma Ramotswe styrer Damernes Detektivbureau nr. 1 på sædvalig kompetent facon. Små og store sager blandes, og som sekretæren Mma Makutsi siger: "Mma Ramotswe opklarer ikke forbrydelser, men småting", hvorefter hun tilføjer "men livet består af småting"

Damer med hjertet på rette sted

Kriminalroman. Et genfærd fra detektivebureauejer Mma Ramotswes fortid dukker op, hendes varevogn forsvinder, og hun påkører et menneske, men ordner alle sager på en god og ordentlig måde

Moral for smukke piger

Kriminalroman. Mma Ramotswe - en usædvanlig kvindelig detektiv med eget bureau i Botswana - og hendes assistent får stadig flere sager, som de løser med sund fornuft og menneskekærlighed. Og læseren får stor indsigt i afrikanske forhold.

Liv på alle hylder

Kriminalroman - Mma Ramotswe driver et detektivbureau - Hun påtager sig at hjælpe sin veninde, som ejer en række frisørsaloner, og som ikke ved om de mænd der vil giftes med hende har reelle hensigter - Mma undersøger sagen med sædvanlig intuition og diskretion.