Anonym (ikke efterprøvet)

Bøger om øer

Få inspiration til gode bøger, som foregår langt fra storbyen - midt i økulturen, økulleren og øboernes skæbner.

En bedre verden af Bent Vinn Nielsen

”En bedre verden” handler om almindelige mennesker, som grundlæggende mangler tillid til, at der findes et alternativ til det liv, de allerede kender. Freelancefotograf Rudy Knudsen går en septemberdag totalt ned med flaget. Stress og udbrændthed binder ham til sengen i dagevis. 50-årige Rudy…

Bjergtaget

Dennis Gade Kofod skaber liv i en gammel myte og gør fortællingen nutidig i både tekst og udtryk. Resultatet er en virkelig smuk billedbog til den lidt ældre målgruppe.

Før du døde

Krimi. Psykologen Siri rydder ud i sin afdøde mands efterladenskaber og indleder en jagt på sandheden om hans død og hvorfor hans kammerat blot måneder før blev myrdet i en park. Er der en sammenhæng og hvem var egentlig den mand, hun elskede?

Nexø Trawl

Thomas er som sin far Esben en utilpasset rod som ung. Han og fortælleren vokser op med sprut, narko og ballade i Nexø, en opvækst, hvor Thomas brænder sit lys helt ud. Originaludgave: 2007

Brøndtjætten

Et portræt af den gamle bonde Mogens, der lever i sit otium på slægtsgården på Bornholm - Han mindes fortiden og mødet med Brøndtjætten, heksen i brønden, og de følger det havde for ham, og oplever hele tiden hvordan de underjordiske, nisserne, griber ind i begivenhederne.

En bedre verden

Freelance fotografen Rudy Knudsen får pludselig voldsomme stress-symptomer -  Han låner naboens sommerhus på Bornholm, hvor han møder den lidt mystiske Bodil.