Anonym (ikke efterprøvet)

Nej : historier

14 små noveller om kvinder, der inderst inde ville ønske, de kunne sige fra. I stedet må de ty til overlevelsestrategier, livsløgne og indre modstand.

Søstre

Spændende skildring af livet på en sukkerplantage på Sankt Jan giver et godt billede af vores lidet glorværdige fortid som slavehandlende nation.

Kærligheden når det er alvor

Gribende tysk kollektivroman om fem midaldrende kvinder, der slås med livet og krydser hinanden med barndommen i DDR som fælles bagtæppe.  

Maria

På én dag oprulles to 40-årige kvinders liv, så forskellige og dog så ens. Lyder det spændende? Det er det ikke, Malou Aamunds roman er stereotyp, forvirrende og trættende. 

Tjenerindens døtre

Vellykket romandebut giver et fint tidsbillede af et vestjysk stationsbysamfund omkring Anden Verdenskrig, præget af rangforskelle, sladder og dobbeltmoral.

Skyggejægeren

Åndeløst spændende krimi byder også på historisk vidnesbyrd om kvinders kamp for at opnå ligestilling indenfor politiet.

I figentræets skygge

53-årige Susanne må starte forfra, efter hendes mand har forladt hende i Davidssons feel-good roman, der er fortalt med varme og sødme.

Om kvinder

Kvinder og frigørelse er i centrum i dette lille udvalg af Brøggers tekster, der handler om kærlighed, sex og mod gennem fortællinger om Karen Blixen, vaginal spray, hekse og bordeller.

En uretfærdig tid

Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede.