Anonym (ikke efterprøvet)

Maria

På én dag oprulles to 40-årige kvinders liv, så forskellige og dog så ens. Lyder det spændende? Det er det ikke, Malou Aamunds roman er stereotyp, forvirrende og trættende. 

Tjenerindens døtre

Vellykket romandebut giver et fint tidsbillede af et vestjysk stationsbysamfund omkring Anden Verdenskrig, præget af rangforskelle, sladder og dobbeltmoral.

Skyggejægeren

Åndeløst spændende krimi byder på historisk vidnesbyrd om kvinders kamp for at opnå ligestilling indenfor politiet.

I figentræets skygge

53-årige Susanne må starte forfra, efter hendes mand har forladt hende i Davidssons feel-good roman, der er fortalt med varme og sødme.

Om kvinder

Kvinder og frigørelse er i centrum i dette lille udvalg af Brøggers tekster, der handler om kærlighed, sex og mod gennem fortællinger om Karen Blixen, vaginal spray, hekse og bordeller.

En uretfærdig tid

Meget vellykket og realistisk historisk roman om forholdene for kvindelige arbejdere i København i slutningen af det 19. århundrede. 

Med hjertet & kussen i laser

Journalist og debattør Sille Kirketerp Berthelsen leverer en lille bog om kvinderoller, der er så velskrevet og frisk, at man stryger lige igennem. Vigtig læsning for alle køn i alle aldre.

Kunsten at være kvinde

Humoristisk og med udgangspunkt i sine egne erindringer diskuterer Caitlin Moran (f. 1975) hvad det vil sige at være kvinde og feminist