Anonym (ikke efterprøvet)

Clemens Meyer: Natten - Lysene - Volden

DER ER IKKE meget at le ad i Clemens Meyers prosasamling »Natten - Lysene - Volden«. Men hvor er den dog en læseværdig. MED STÆRKE SANSNINGER, et musikalsk og præcist sprog og overbevisende dialoger beretter Clemens Meyer om skyggeeksistenser i det tidligere DDR: Spillefugle, kriminelle, voldsmænd,…

Caruso synger ikke mere af Anne Chaplet

Sympatisk tysk øko-krimi med rødder tilbage til tiden før jerntæppets fald. Der var så dejligt ude på landet - og fredeligt. Det var i al fald hvad Paul Bremer troede da han efter skilsmisse og et efterfølgende sammenbrud købte et hus i en lille landsby i Hessen.

Erobring af Christoph Hein

Spændende og medrivende historie om en krigsflygtnings barske liv i det gamle Østtyskland med klare paralleller til vore dages flygtninge- og indvandrersituation i Europa.

Regnroman af Karen Duve

Forfatteren Leon og hans smukke unge kone Marina køber et gammelt hus langt ude på landet i det tidligere Østtyskland. Leon glæder sig til livet på landet - væk fra storby og larm. Men idyllen udebliver. Det regner og regner og snegle og padder kravler rundt både ude og inde. Alt går galt!

Caruso synger ikke mere

Krimi. Tidligere reklamemand Paul Brenner er flyttet på landet, hvor han møder hemmelighedsfulde Anne. I idyllen sker der ildspåsættelse, hesteskænderi og mord. Paul får hjælp af sin veninde, statsadvokaten Karen, og sporene fører tilbage til det tidligere Østtyskland.

Ishelgener

En østtysk piges problemfyldte opvækst i Østberlin under og efter anden verdenskrig