Anonym (ikke efterprøvet)

Verdens ende af Jytte Borberg

Ved verdens ende ligger Paradis, men hvordan der er/skal være i Paradis, kan vi sjældent blive enige om.  Og så er der jo slangen.

Strandtyven af Joanne Harris

Joanne Harris har gjort det igen: skrevet en letfordøjelig og samtidig alvorlig fortælling om pigen Mado der vender hjem til sin fødeø Le Devin, en lille ø ud for den franske kyst ved Nantes.

Fastlandet

Fragmentarisk og surrealistisk læseoplevelse efterlader masser af rum for fortolkning. Den korte tekst og illustrationerne fortæller historien om øen, der er blevet afskåret.

Stormen

Stormen er en flot og gennemført roman - på én gang meget poetisk og meget foruroligende.

De sidste øboere

En smukt illustreret og levende fortalt opdagelsesrejse til ti endnu beboede danske småøer.

En meget fjern kyst

Sød lille forudsigelig historie, som varmer hjertet og giver dig et sundt sukkerfix. Du skal bare læne dig tilbage og flyde gennem siderne.

Jordemoder på flugt

Jordemoderen Clara Perry er ramt af en livskrise og stikker af til Canada, hvor hun skaber sig et nyt liv på Seagull Island. Men beboerne på øen har ikke til sinds bare at lade hende passe sig selv.

Forladt

Underfundige historier om de tidligere beboere på tyve danske småøer, der nu alle er forladt, og om hvordan nogle af øerne nu har fået nyt liv.

De tørstige

Et filmhold tager til Sejerø for at lave en dokumentar om Daniel Stark, som skal lancere World Straw, et sugerør der skal filtrere vandet for verdens fattige. Men Daniels afdøde farfar, Theodoren af Villa Blåvand, lurer i kulissen og hans sømandseventyr og skæve levevis er en del af Daniel og…