Anonym (ikke efterprøvet)

Ufuldendt april af Ismail Kadaré

Den unge Gjork er fanget i en nådesløs 70 år gammel familiestrid. Vi befinder os på den albanske højslette i mellemkrigstiden, og romanen handler om de ældgamle traditionsbundne love, kaldet Kanun, som udgør højlændernes sædvaneret og moralkodeks.

Vølvens vej - misteltenen

Andet bind i den imponerende serie om Snehild i jernalderen byder på flere livsfarlige intriger for den voksne vølve. Anne-Marie Vedsø Olesens er en stor historiefortæller!

Kymoras masker

En spændende jagt på retfærdighed blandt riddere, forrædere og skønne krigeriske kvinder i et middelalderunivers. Genial dansk fantasy for voksne!

Vølvens vej, Snehild

Anne-Marie Vedsø Olesen har vundet Romanprisen for 'Vølvens vej – Snehild'. Romanen låner fra nordisk mytologi og folkeeventyr og er bygget op om en kvindelig helt.  

Galgenfugle

De tidløse noveller om omverdenens reaktioner på selvmord er skrevet med psykologisk indsigt, vid og varme.

Vanæret

Linda Castillo bliver ved med at øge kvaliteten bog for bog. Plottet i ’Vanæret’ er helt igennem skudsikkert og yderst gennemtænkt.

Ære

Er ære noget, vi forbinder med riddertiden og adelen, eller har det stadig en uerkendt betydning i dagens Danmark? Det bliver vi klogere på ved at unde os selv denne Tænkepause.

Så god som ny

Smerte, usikkerhed og ensomhed med et drys af lykke. En virkeligt stærk fortælling om en smuk forelskelse med bitre konsekvenser og om mod udover det sædvanlige.

Guldstøv

Storslået, poetisk roman om nomadelivet i Saharaørkenen og det ubrydelige bånd mellem mennesker og dyr.