Anonym (ikke efterprøvet)

Historier om Danmark: Vikingetiden

Vikingetiden danner overgang mellem Danmarks forhistoriske tider og middelalderen. I løbet af Vikingetiden bliver danskerne introduceret for mange nye ting, og vi ser her de første forsøg på at danne en samfundsstruktur. En række større byer bliver til som fx. Ribe, Hedeby og Aarhus – ligesom der…

Vikinger

Litteraturlisten indeholder romaner om vikingetiden.

Sværdsang af Bernard Cornwell

Den blodige kamp mellem englændere og danskere fortsætter i Bernard Cornwells vellykkede serie om vikingekrigeren Uthred.

Nordens herrer af Bernard Cornwell

Blodig og fængslende vikingeserie om konflikten mellem kristne englændere og hedenske danske vikinger, som forsøgte at invadere England omkring år 800.

Den hellige Knud af Maria Helleberg

Danmarkshistorie i romanform: spændende skildring af mordet på Knud den Hellige i Odense i 1086 – oplevet og fortalt af kongens tro væbner Valdemar, stamfader til slægten Dane. Romanens udgangspunkt er et vikingetogt til England, hvor Valdemar bliver taget til fange af den engelske kong Vilhelm…

Økser over England

Martin Jensen giver en oplysende og underholdende indsigt i et kapitel af den dansk-engelske historie, hvis man ønsker en mere sanddru fortælling end streamingstjenesternes.

Nordlys - vikingerne og oraklet

Anden del i den farverige og vellykkede serie om Jotundalen, hvor ondskaben baner sig vej frem og truer eksistensen for de væsner, der lever der. 

Holger

Nicolai Hvidberg Jørgensen udgiver endelig sin bog om Holger Danske, et projekt der startede på teenageværelset som en drengs hyldest til idolet Peter Madsen.

Togtet : på rejse i vikingernes verden

Hvem var disse søkrigere, som frygtløst sejlede ud på havet i træskibe og for hvem, ære og familienavn var det vigtigste? Denne gennemarbejdede bog svarer på spørgsmålene.