Anonym (ikke efterprøvet)

Vikinger

Litteraturlisten indeholder romaner om vikingetiden.

Sværdsang af Bernard Cornwell

Den blodige kamp mellem englændere og danskere fortsætter i Bernard Cornwells vellykkede serie om vikingekrigeren Uthred.

Nordens herrer af Bernard Cornwell

Blodig og fængslende vikingeserie om konflikten mellem kristne englændere og hedenske danske vikinger, som forsøgte at invadere England omkring år 800.

Den hellige Knud af Maria Helleberg

Danmarkshistorie i romanform: spændende skildring af mordet på Knud den Hellige i Odense i 1086 – oplevet og fortalt af kongens tro væbner Valdemar, stamfader til slægten Dane. Romanens udgangspunkt er et vikingetogt til England, hvor Valdemar bliver taget til fange af den engelske kong Vilhelm…

Nordlys - rejsen til Jotundalen

Fortryllende grafisk roman med rødder i nordisk mytologi og nordeuropæisk folketro tilsat en snert af eventyret om Peter Pan.

Viking

Weekendavisens læsere har belønnet arkæologen Jeanette Varbergs storværk 'Viking' med Weekendavisens Litteraturpris 2019. Et imponerende, velfortalt og fagligt velfunderet værk om vikingernes historie sat ind i en større europæisk sammenhæng.

Den halve krig

Fantasyfans vil på ingen måde blive skuffede over sidste bind i Joe Abercrombies helt forrygende trilogi. Omdrejningspunktet i tredje bind er hævn. 

Den halve verden

Andet bind i episk serie om en verden, der vil begejstre fans af både ’Game of Thrones’, ’Vikings’ og Sandersons ’Stormlysarkiverne’.