Anonym (ikke efterprøvet)

Ulvetimen af Nina Bolt

Psykologisk roman om to kvinders venskab, hemmeligheder og løgne. Om eksistentielle valg og livets ulvetimer.

Søster og bror af Joanna Trollope

Gedigen engelsk underholdningsroman om søskendeparret Nathalie og David, der som helt små er blevet adopteret af den samme familie og nu som voksne opsporer deres rødder. Joanna Trollope har også i Danmark en stor læserskare, og hendes nyeste roman ”Søster og bror” lever helt op til standarden. Det…

Kun en kladde

Adoptionsroman om identitet og relationer mellem børn og forældre tilsat et krimitwist. 

10 romaner om adoption du skal læse

10 romaner om adoption, tabuiserede følelser og fastgroede forestillinger. Tilhørsforhold og følelsen af hjemløshed er centrale temaer, når man taler om adoption. Vi har udvalgt 10 romaner, der sætter ord på de tabuiserede følelser og forestillinger om adoption.

Boy

Ung hollandsk forfatter skriver fremragende og intens roman om det værst tænkelige; at miste sit barn. ’Boy’ er en stærkt rørende psykologisk roman om hvad sorg kan drive mennesker til.

Hun er vred

'Hun er vred' er et opgør med den dominerende forestilling om, at adoption er en win win-situation. Med sin blanding af personligt traume og dybt politiske indhold kan denne bog være med til at rykke fundamentalt ved, hvordan vi forstår og taler om transnational adoption.

Gul udenpå

Patrik Lundberg blev som spæd adopteret fra Sydkorea til Sverige og hans beretning giver et personligt billede af et adoptivbarns følelse af usikkerhed, smerte og rodløshed. Hans liv får en ganske anden drejning, da han som 24-årig er på studieophold i Sydkorea og får kontakt til sin store…