Anonym (ikke efterprøvet)

Spejlmageren af Nina Bolt

Symbolladet og spændende roman fra renæssancens Venezia, hvor vi igennem en skuespillertrup, en videnskabsmand og en spejlmager mærker inkvisitionens skygge.

Døden i Venedig af Thomas Mann

Thomas Mann skriver en vedkommende historie om den altfortærende, men forbudte kærlighed, og han skriver den uendeligt smukt.

Dødens dragt af Donna Leon

Donna Leon er englænder og skriver i den gode engelske krimi-tradition, men hun bor i Venedig og skriver med et godt lokalkendskab.

Den tavse elite

Krimi fra Venedig, hvor Guido Brunetti ikke tror på, at en 17-årig militærelev har begået selvmord, da han findes hængt

Kurtisanen

Kurtisanen Fiammetta og dværgen Bucina slår sig ned i renæssancens Venedig - De når til tops i den farverige by med rigdom, kunst og skønhed og møder alverdens spændende personligheder - alle med skjulte motiver.

Dødssynd

Krimi. Kommissær Guido Brunetti bliver blandet ind i en mordsag, hvor en gammel ubehagelig kvinde myrdes. Hendes illegalt indvandrede tjenestepige afsløres hurtigt som morderen, men da hun dør under arrestationen, må Brunetti tage nye metoder i brug

Blod fra en sten

Krimi. I Venedig findes en gadesælger myrdet, og kriminalkommisær Brunetti kommer på en hård opgave med at opklare mordet. Sporene fører til indvandrermiljøet, men nogen lægger hindringer i vejen for ham, så opklaringen bliver en sej omgang

I Lucias øjne

Den underskønne Lucia møder i Amsterdam kvindeforføreren Seingalt, og indgår med ham et væddemål. Har Seingalt nogen sinde såret en kvinde? Den forfængelige Seingalt tager sig det meget nær, men taber væddemåket. Casanova, for ham er det, må indrømme sine fejl.