Anonym (ikke efterprøvet)

For enden af mørket af Elsa Osorio

Luz (datter)og Carlos (far) mødes på en cafe i Madrid. En lang samtale tager sin begyndelse og udgør både rammen og den røde tråd igennem hele romanen. Det er en beretning om et fælt kapitel i Argentinas historie.

Otmars sønner

Peter Buwalda leverer med ’Otmars sønner’ en stor læseoplevelse om et skæbnesvangert møde, der sætter tanker i gang om opvækst, livsværker og drømme.

Kun en kladde

Adoptionsroman om identitet og relationer mellem børn og forældre tilsat et krimitwist. 

Omkring floden Han

Én af årets absolut bedste digtsamlinger kredser om adoption, racisme og krig i et drømmende og hårdt univers.

10 romaner om adoption du skal læse

10 romaner om adoption, tabuiserede følelser og fastgroede forestillinger. Tilhørsforhold og følelsen af hjemløshed er centrale temaer, når man taler om adoption. Vi har udvalgt 10 romaner, der sætter ord på de tabuiserede følelser og forestillinger om adoption.

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Min mors hemmeligheder

Barsk og rørende slægtsroman giver indblik i, hvordan unge ugifte kvinder blev betragtet for få år siden og er samtidig en fin kærlighedshistorie.

Små påsatte brande

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.

Pigen de sendte tilbage

Velfortalt, smukt og rørende portræt af en 13-årig pige, hvis liv bliver ændret, da hun bliver fjernet fra dem, hun troede var hendes forældre.