Anonym (ikke efterprøvet)

For enden af mørket af Elsa Osorio

Luz (datter)og Carlos (far) mødes på en cafe i Madrid. En lang samtale tager sin begyndelse og udgør både rammen og den røde tråd igennem hele romanen. Det er en beretning om et fælt kapitel i Argentinas historie.

Kun en kladde

Adoptionsroman om identitet og relationer mellem børn og forældre tilsat et krimitwist. 

Omkring floden Han

Én af årets absolut bedste digtsamlinger kredser om adoption, racisme og krig i et drømmende og hårdt univers.

10 romaner om adoption du skal læse

10 romaner om adoption, tabuiserede følelser og fastgroede forestillinger. Tilhørsforhold og følelsen af hjemløshed er centrale temaer, når man taler om adoption. Vi har udvalgt 10 romaner, der sætter ord på de tabuiserede følelser og forestillinger om adoption.

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.

Min mors hemmeligheder

Barsk og rørende slægtsroman giver indblik i, hvordan unge ugifte kvinder blev betragtet for få år siden og er samtidig en fin kærlighedshistorie.

Små påsatte brande

Facaden krakelerer i det bedre borgerskab i dette medrivende drama om hemmeligheder, skrøbelige familiebånd og bristede illusioner.

Pigen de sendte tilbage

Velfortalt, smukt og rørende portræt af en 13-årig pige, hvis liv bliver ændret, da hun bliver fjernet fra dem, hun troede var hendes forældre.

Kanas land : roman

To tvillingedrenge adskilles ved fødslen, vokser op i to helt forskellige miljøer og erfarer kun ved tilfældigheder om hinandens eksistens 18 år senere, hvor de lærer hinanden at kende