Anonym (ikke efterprøvet)

For enden af mørket af Elsa Osorio

Luz (datter)og Carlos (far) mødes på en cafe i Madrid. En lang samtale tager sin begyndelse og udgør både rammen og den røde tråd igennem hele romanen. Det er en beretning om et fælt kapitel i Argentinas historie.

Papirarmbåndet

En hjertegribende fortælling om hemmeligheder, løgne og sandheder baseret på virkelige hændelser i Irlands historie.

Adoption

Tilhørsforhold og følelsen af hjemløshed er centrale temaer, når man taler om adoption. Vi har udvalgt nogle romaner, der sætter ord på de tabuiserede følelser og forestillinger om adoption.

Vittu

I sin barske roman 'Vittu' skriver Mondrup mesterligt om forbudte følelser, svigt og overgreb.

Drømmefangeren : roman

Journalisten Astrid rejser til Nepal for at arbejde på et børnehjem, men da hun ankommer, er børnene væk og lederen af børnehjemmet anholdt. Astrid kaster sig ud i en optrævling af forholdene på et af Nepals andre børnehjem. Og i forbindelse med sine undersøgelser opdager hun en sandhed om de børn,…

Otmars sønner

Peter Buwalda leverer med ’Otmars sønner’ en stor læseoplevelse om et skæbnesvangert møde, der sætter tanker i gang om opvækst, livsværker og drømme.

Kun en kladde

Adoptionsroman om identitet og relationer mellem børn og forældre tilsat et krimitwist. 

Omkring floden Han

Én af årets absolut bedste digtsamlinger kredser om adoption, racisme og krig i et drømmende og hårdt univers.

Tabita

Endnu en stærk roman af Iben Mondrup, som på mageløs vis skildrer et nådesløst sammenstød mellem den grønlandske og danske verden gennem pigen Tabitas møde med en dansk familie.