Anonym (ikke efterprøvet)

Utopier og dystopier i litteraturen

Verden er i opbrud, der er klimaforandinger, pandemier, økonomiske kriser og flygtningestrømme. Verdens tilstand afspejles i litteraturen, dyk ned i skræmmebilleder og drømme om en anden verden, som kriser har fremkaldt i litteraturen gennem tiden.

Suverænen af Das Beckwerk

Kan man sætte demokratiet til debat i en roman? Ja og det endda både dristigt og morsomt, da det højst umage par, Rasmussen og Nielsen, drager til Amerika for at teste demokratiet. Rasmussen og Nielsen er i ugerne op til præsidentvalget i efteråret 2004 draget til USA med deres demokratikasse. Vi…

Langt ude af T. Coraghessan Boyle

Frihed, lighed, fladlus og Jim Morrison! Kodylt underholdende tidsbillede på blomsterbørnene fra 68. Hippiekultur og kvindefrigørelse. Ideologierne boltrede sig i hashtågerne og farvede himlen med selvbevidste holdninger, der befriede individet fra de snærende konventioner, også kendt som…

Stranden af Alex Garland

Det er utroligt så få bøger, der er skrevet om backpackere taget i betragtning hvor mange unge, der hvert år drager ud i verden med rygsækken. Det her er en af de bedste!

Blithedale

Fortællingen om et hippieagtigt landbrugsfællesskab i 1800-tallet er en klassiker indenfor gothic romance og en stor og krævende læseoplevelse.

Suverænen

Nielsen og Rasmussen fortsætter missionen fra Irak og vil nu brínge kassen med demokrati tilbage til arnestedet USA op til valgkampen i 2004.

Langt ude

Frihed, lighed, fladlus og Jim Morrison! Kodylt underholdende tidsbillede på blomsterbørnene fra 68.

Stranden

Det er utroligt så få bøger, der er skrevet om backpackere taget i betragtning hvor mange unge, der hvert år drager ud i verden med rygsækken. Det her er en af de bedste!

Altid hjem

Utopisk roman om keshfolket, et fremtidigt samfund i en californisk dal, som lever i økologisk harmoni, og hvis levevis og samfundsindretning dokumenteres gennem spændende fortællinger, digte, skuespil og faktaoplysninger.

Rejsen til Unisonien

4 dukker begiver sig ud på en farefuld rejse, hvor de - trods store forskelligheder - skal klare sig selv og finde et fælles grundlag at leve sammen på