Anonym (ikke efterprøvet)

Suverænen af Das Beckwerk

Kan man sætte demokratiet til debat i en roman? Ja og det endda både dristigt og morsomt, da det højst umage par, Rasmussen og Nielsen, drager til Amerika for at teste demokratiet. Rasmussen og Nielsen er i ugerne op til præsidentvalget i efteråret 2004 draget til USA med deres demokratikasse. Vi…

Stranden af Alex Garland

Det er utroligt så få bøger der er skrevet om backpackere, taget i betragtning hvor mange unge der hvert år drager ud i verden med rygsækken på nakken. Hvad oplever de, hvorfor gør de det og får de i det hele taget noget ud af det?

Stranden af Alex Garland

'Stranden' tager sit udgangspunkt på et snusket "Hostel" i Khao San Road, Bangkok - gaden alle thailandsfarende "low budget backpackere" har stiftet bekendtskab med.

Blithedale

Fortællingen om et hippieagtigt landbrugsfællesskab i 1800-tallet er en klassiker indenfor gothic romance og en stor og krævende læseoplevelse.

Utopia

Forfatteren (1478-1535), der er ophavsmand til ordet utopia, har i form af en rejseberetning givet den første skitse til et socialistisk og humanistisk samfund.

Stranden

På sin Asien-rejse finder Richard en - efter sigende - uspoleret, paradisisk ø. Men virkeligheden er en delt ø: dels andre rejsende i et utopisk kollektiv, dels bevæbnede vagter og en marihuana-plantage

Sig mig et underjordisk træ med vindens udtale

Langdigt der med sin undrende og søgende tilgang til verden og sproget afsøger grænserne mellem såvel drøm og virkelighed som mellem det individuelle og det fællesOriginaludgave 2011

Suverænen

Nielsen og Rasmussen fortsætter missionen fra Irak og vil nu brínge kassen med demokrati tilbage til arnestedet USA op til valgkampen i 2004.

Langt ude

I det nordlige Californien i 1970 forsøger en gruppe mennesker at opbygge et fællesskab uden for samfundet, som de kalder "Drop City", og i Alaska prøver 31-årige Sess Harder at skabe sig en tilværelse i ødemarken - to forskellige måder at forsøge at komme til rette med livet.