Anonym (ikke efterprøvet)

Mercedes-Benz Syndromet af Gretelise Holm

Journalisten og forfatteren Gretelise Holm har bl.a arbejdet 4 år i Zimbabwe, så hun ved noget om det land hun beskriver i sin nye politiske thriller. En kvindelig dansk jurist rejser på vestligt sponsorat til Zimbabwe, hvor hun i forbindelse med nogle dødsfald kommer tæt på det kulturelle og…

Regn af Ulla-Lena Lundberg

"Regn" foregår i et ikke nærmere stedfæstet område i Afrika. Romanen er komponeret som to adskilte noveller, hvor første halvdel foregår i jægersamfundets fjerne tider med regnmageren Brodd som hovedperson.

Regn af Ulla-Lena Lundberg

"Regn" består af to fortællinger fra Afrika, fortalt i jeg-form af henholdsvis drengen Brodd og den svenske vandingeniør Bengt.

Paraden

En hjertegribende og velkonstrueret allegorisk lille fabel. Så blød som nylagt asfalt.

Liberty

Drømmen om friheden og uafhængigheden er et dunkende diskotek i Jakob Ejersbos Liberty, der sprudler af rå realisme og sort-hvide kontraster.  

Dragen

En ung sudansk kvinde flygter fra Khartoum til Oslo. Med sig i bagagen har hun dels en livsfarlig viden om korruption og svindel med norske bistandsmidler, dels oplysninger om at en sudansk krigsforbryder opholder sig i Oslo under falsk identitet og med de norske myndigheders velsignelse.

For Guds skyld

Krimi fra Oslo, hvor advokaten Svend Foyn for at forsvare en højreekstremist, der er anklaget for mord på en afrikansk udvekslingsstudent, må grave i både Tanzania og norsk udviklingsbistand

Regn

Bogens første halvdel skildrer en fortidig buskmand Brodds liv som regnmager og hulemaler. I anden halvdel arbejder den svenske vandingeniør Bengt i samme del af Afrika, så at sige i Brodds fodspor.

Mercedes-Benz Syndromet

Vestlig bistand og effekten heraf i Zimbabwe, som det opleves af en kvindelig dansk jurist, da hun i forbindelse med nogle dødsfald - mord? - kommer ned under samfundets overflade. Originaludgave: 1998