Anonym (ikke efterprøvet)

Emine: et spørgsmål om ære af Gunilla O. Wahlström

src="https://www.liFattigdom, vold, sult, overlevelse, emigration, ghettoer og æresdrab – det er de ord, der fyger om os i dagspressen – og hvad Emine handler om. Anbefalet af bibliotekar Inga Thyra Nielsen, Horsens Bibliotek Bogen starter i 1989 på en skole i Sverige. Sygeplejersken opdager, hvor…

Istanbul: erindringer om byen af Orhan Pamuk

"Istanbul" er en vidunderlig blanding af erindring og slægtshistorie, der væves sammen til et kulturhistorisk og psykologisk portræt af en by og af kunstneren som ungt menneske.

Sne af Orhan Pamuk

Militærkup, religion, kærlighed og sne kan spærre mennesker inde. I denne velfortalte, aktuelle tyrkiske roman får fundamentalisterne et menneskeligt ansigt!

Fugle uden vinger af Louis de Bernières

Et eksotisk, multikulturelt univers udfolder sig i den lille anatolske landsby, men da Det Osmanniske Rige bryder sammen, forandres verden for altid i denne storslåede roman om kærlighed, religion og krig.

Sort te med tre stykker sukker af Renan Demirkan

Solflimmer, varme og sød te – det er Drømmen om Tyrkiet, emigranternes drøm om det gamle land, set fra det  kølige Europa. Vi er i Tyskland en sommermorgen. En ung kvinde ligger på fødegangen og glæder sig til at møde sin lille datter; mens hun venter, snakker hun med sit ufødte barn, og…