Anonym (ikke efterprøvet)

Du lovede, vi skulle hjem af Rushy Rashid

Rushy Rashid har skrevet en spændende og fængslende roman om den længsel mod hjemlandet som hendes forældre og andre førstegenerationsindvandrere lever med i deres nye land.

Oh, Romeo af Merete Pryds Helle

En realistisk samtidsroman om to unge menneskers umulige kærlighed, skrevet over William Shakespeares tragedie Romeo og Julie.

Vildfarne elskende af Nadeem Aslam

Den giver et fantastisk indblik i et pakistansk indvandrermiljø. Et elskende par forsvinder – muligvis myrdet af slægtninge.

Græshoppen og fuglen

Kamila bliver tvangsgift som 14-årig i 1930'ernes Beirut, men opgiver senere sine to døtre for at forfølge kærligheden - Historien om en kvindes kamp for frihed

Oh, Romeo

En realistisk samtidsroman om to unge menneskers umulige kærlighed, skrevet over William Shakespeares tragedie Romeo og Julie.

Du lovede, vi skulle hjem

Pakistanske Moshin kommer i 1960'erne til Danmark -  Senere følger hustruen i det arrangerede ægteskab -  De arbejder hårdt og integrerer sig, selvom de til dels følger deres oprindelige kultur og familien i Pakistan -  Men vender aldrig tilbage.

Når blod bliver tyndere end vand

En beretning om, hvordan Sandra Berkan som 13-årig under en ferie i Marokko bliver gift med en mand, som hendes mor har valgt til hende, og hvordan hun senere trodser sin familie, bryder ud af tvangsægteskabet og gennemfører en uddannelse.

Vildfarne elskende

Et pakistansk par forsvinder sporløst fra deres hus i et nordengelsk indvandrerkvarter - Mistanken retter sig mod hendes familie, hvis ære er krænket af, at parret ikke var gift

Tvangsægteskab? - glem det!

17-årige, indiske Manny, der bor i England, fortæller om sit liv i tiden op til det arrangerede ægteskab faderen ønsker han skal indgå. Skal han - skal han ikke gøre, som faderen ønsker? Hvad med familiens ære?