Anonym (ikke efterprøvet)

Råchokteksterne af Steven Hall

Grum humoristisk metafiktion. Denne roman er både velsignet og forbandet: må jeg præsentere en totalt ypperlig debutroman, som kan blive svær at overgå.

Soul af Dorthe Nors

En velfortalt debutroman om mørke, angst og brændte børn, men heldigvis også en roman om kærlighed, forløsning og håb. Det kunne have været en hyggelig, moderne ”feel-good-roman” fra Århus. Sådan starter bogen i hvert fald. De to hovedpersoner møder på første linje hinanden på café Jorden i Århus.…

Bag facaden

Spændende Domestic noir-thriller sætter fokus på mænds udenomsægteskabelige eskapader med fokus på den bedragede hustru.

Nord

Merethe Lindstrøm er en stærk stemme i den nye nordiske litteratur. 'Nord' er en velskrevet, mørk og dystopisk fortælling om en dreng på flugt. 

Gennem dine øjne

Romanen stritter i to retninger, hvor en egentlig smuk historie om børnevenskaber gemmes bag et spirituelt og videnskabsteoretisk aspekt.

Den fremmede gæst

Med et veludviklet plot-gen forfører Lisa Jewell sine læsere. En faretruende stemning ligger som et sløret skydække hen over handlingen, og man har lyst til at råbe advarende til bogens personer.

Kvinden i vinduet

Spændende og nervepirrende thriller om en kvinde, som ser en forbrydelse blive begået i huset overfor. Historien er fortalt før, men nu i en meget stilsikker amerikansk debut.