Anonym (ikke efterprøvet)

Instinktet

Amerikansk domestic noir, skrevet med stor indsigt i den menneskelige psykes veje og vildveje, er perfekt til liggestolen, hvis man ikke lige skal rejse sig.

Navnenes hus

I forfatterens femte bog på dansk har han taget fat i de græske klassikere og de stor følelsers magt. En god, gedigen og spændende roman i et smukt sprog.

Os to på fredag : en roman

Skolens lækre footballstjerne, West, lukker ikke nogen ind bag facaden. Han scorer og dumper pigerne på stribe. Først da han møder den mystiske og tavse pige, Maggie, lukker han op for sin tragiske familiehemmelighed

Dunbar

Romanen beskriver på typisk St Aubynsk manér overklassens utiltalende magtbegær og fornedrende opførsel i en moderne Kong Lear.

Lyden af ting der falder

Roman om en sort periode af Columbias historie. Fortællingen om landets narkorelaterede konflikter flettes sammen med fortællerens historie Vinder af the International DUBLIN Literary Award 2014

En hest kommer ind på en bar

200 siders tvivlsomme jokes og en deroute så intens, at man har lyst til at se den anden vej og alligevel er nødt til at læse videre. David Grossman modtog The Man Booker Prize 2017 for 'En hest kommer ind på en bar'. 

Dublin Street

Amerikanske Jocelyn flygter fra sin tragiske fortid i USA og slår sig ned i moderens hjemland, Skotland. Alt er fint indtil Jocelyn flytter ind i en lejlighed på Dublin Street – og møder en mand, som vender op og ned på hendes skærmede tilværelse. 

Hun som sluger solen

Stærk og rørende roman om familiefaren Martin, som mister sin 17-årige datter. Tragedien ripper op i hans egen barndom præget af vold. Martin kan ikke slippe tanken om at stille de skyldige til ansvar, og det driver ham til selvtægt.    

Lake House

Kriminalassistent Sadie Sparrow støder under en løbetur på et forladt hus og snart er hun dybt begravet i en 70 år gammel sag om et forsvundet barn. Sadie har mange forestillinger om, hvad der er sket med den lille dreng, men sandheden er milevidt fra nogen teori.