Anonym (ikke efterprøvet)

Det ingen ved af Bo Nygaard Larsen

Fortjener en morder tilgivelse? Eller er han dømt på livstid? En minimalistisk lige ud af landevejen fortælling om en mands forsøg på at sone sin forbrydelse.

Min fars død

Madame Nielsen skriver knugende, skønt og spruttende om at elske, foragte, forgå, fortælle og dø i en af årets bedste bøger.

Jagten på den lille gedde

En pragtfuld og finurlig roman fra Finland, hvor søer, skove og mytologi sætter rammerne og skaber ren læseglæde.

Drengen uden øre

Illustreret kortroman for unge eller et eventyr for læsere i alle aldre. 'Drengen uden øre' er svær at sætte i bås; det vigtige er, den bliver formidlet og læst.

Brødrene Karamazov

Hvis du kun vil læse én russisk klassiker i dit liv, så er den her er godt bud, oversat af Marie Tetzlaff og af mange kaldet verdens bedste roman.

Den hvide kirke

Kan man løbe fra sin families synder? Spændende roman om racisme og behovet for at høre til.

Under fremmed himmel

David Park er en magisk fortæller, der i denne rørende roman med omhu, dybde og intimitet fortæller om en fars største sorg og fejltrin begået i kærlighedens navn.

Telefon

Ida Jessen viser sig atter som en sikker stilist à la Herman Bang i denne mesterligt fortalte roman. Via fortættede telefonsamtaler får vi nye detaljer om tragedien i Hvium.

Den søde tilgivelse : roman

Den succesfulde tv-vært Hannah skal lave et program om tilgivelse. Inden hun får set sig om, fortæller hun sin egen historie om sit problemfyldte forhold til sin mor. Snart er der vendt op og ned på Hannahs tilværelse

Dunbar

Romanen beskriver på typisk St Aubynsk manér overklassens utiltalende magtbegær og fornedrende opførsel i en moderne Kong Lear.