Anonym (ikke efterprøvet)

Tiden

Hvad er tid? – hvordan forholder vi os til den? Titlerne på listen forholder sig alle til begrebet tid. Her er både filosofiske romaner, digte og nogle få science fiction-romaner om tidsrejser.

Havmanden af Niels Brunse

En fascinerende roman om en tidsrejse tilbage i tiden; titelpersonen, som er dansker, forliser med sin båd i 2005 og skyller nøgen i land i England i 1647. Her er der borgerkrig, og han må opbygge en ny identitet.

Bravo, Mozart! af Peter Dürrfeld

En hyldest til Mozart, hans musik og indflydelse på forfatteren og samtidig en drømmeagtig skildring af Mozarts liv og det leben, der omgav ham.

Tidens fange

Denne bog er begyndelsen på en serie, der viser os, at den virkelighed, vi kender, ikke behøver at ændre sig meget, før den føles helt fremmed for os.

Blodkongens datter

Her er historien om Svend, Knud og Valdemar fra et andet perspektiv i spændende og tempofyldt historisk roman for unge læsere.

Heksen og Liljen

Spændende og velskrevet børnebog fra 1500-tallets Firenze foregår i et historisk miljø, mens handlingen emmer af science fiction. 

Spektrum - Kvadrantiderne

Den voldsomt populære Science Fiction-serie er nu nået til fjerde del. Blandingen af tidsrejser, spænding og almindelige YA-elementer om unges relationer og problemer er stadig forrygende god underholdning.

Outlander. 7. bind, Sangen i knoglerne

Den gigantiske successerie er nu nået til 7. bind og året 1776 – Det skelsættende årstal for Den Amerikanske Revolution. En forrygende tour de force i historien tilsat kærlighed spænding og tidsrejser.