Anonym (ikke efterprøvet)

Forførerens Dagbog af Søren Kierkegaard

En fængslende historie om den spekulerende og udspekulerede forfører Johannes, der er sig selv og sine åh, så spændende oplevelser nærmest - en psykologisk indsigt i en begavet narcissist. Og en historie med et - måske - eviggyldigt tema.

Kierkegaard og havfruen

Der boede engang en havfrueprinsesse på havets bund. Hun var elsket af sine forældre og forlovet med den rareste havmand. Faktisk burde hun være lykkelig, men det var hun ikke. En dag svømmede hun hjemmefra og mødte Søren Kierkegaard. Sammen udvekslede de tanker om livet.

Løft blikket

Debatbog om at flytte fokus fra ens eget liv og ønske om selvrealisering til medmennesker og Gud. Med eksempler fra litteraturen, Luther, Grundtvig, Kierkegaard og sit eget liv, analyserer Gotfredsen narcissismens kraft.

Søren Kierkegaard

Georg Brandes biografi om Søren Kierkegaard (1813-1855), der var et af hovedværkerne i Brandes forfatterskab, idet Brandes var fascineret og påvirket af Kierkegaards filosofi, men samtidig kritisk overfor hans religiøsitet

At leve med Kierkegaard

En personlig beretning om at blive Kierkegaard-læser og at føle sig talt til af filosoffen og måske forstå sig selv og dermed andre lidt bedre.

Længsel - Lundbye og Kierkegaard

Om den danske maler J.Th. Lundbye (1818-1848) med særlig fokus på hvordan læsning af Kierkegaards skrifter fik betydning for hans kunst såvel som hans liv

Københavnerfortolkningen

Overrumplende, sprællende, respektfuld og respektløs grafisk fortællende markering af 200 året for Søren Kierkegaards fødsel.

Øjeblikkets evighed

En læseværdig roman om Søren Kierkegaards univers giver indsigt i hans livs bedste, største og værste øjeblikke. Hans refleksioner og valg udfordrer også i dag.

Forbandelsen

Biografisk, dramatisk roman om Søren Kierkegaard, som tegner et psykologisk og teologisk portræt af en sammensat person og af Kierkegaards filosofiske eksistenstænkning.