Anonym (ikke efterprøvet)

Råchokteksterne af Steven Hall

Grum humoristisk metafiktion. Denne roman er både velsignet og forbandet: må jeg præsentere en totalt ypperlig debutroman, som kan blive svær at overgå.

Femten hunde : en fabel

Olympens guder skænker 15 hunde menneskelig intelligens og sprog for at se, om det gør nogen forskel for dyrenes liv på jorden. Hvordan håndterer dyrene deres nye komplekse bevidsthed og helt nye følelser i omgangen med mennesker og artsfæller?

Gennem dine øjne

Romanen stritter i to retninger, hvor en egentlig smuk historie om børnevenskaber gemmes bag et spirituelt og videnskabsteoretisk aspekt.

Mellemrum : roman

Socialrådgiveren Jannie bliver kørt ned af 25-årige Sebastian. Mens Jannie gradvis genvinder bevidsthed og hukommelse i hospitalssengen, rejser Sebastian i sin detentionscelle tilbage i erindringen. De to spor mødes i et skæbnefællesskab, som rummer både forløsning og tilgivelse

Af den anden verden

Sprogets og fortællingens udvikling og essens udforskes i Svend Åge Madsens eksperimenterende robinsonade, hvor ikke kun samfundet, men selve hukommelsen er ude af drift.

Hjernen - Historien om dig

Tag med den berømte neurolog David Eagleman på en rundtur i det indre kosmos. En rejse gennem ekstremsport, strafferet, folkedrab, hjernekirurgi, robotteknologi og udødelighed. På vejen, midt i uendelige tætte virvar af celler i hjernen og deres milliarder af forbindelser, dukker noget op, du ikke…

Hvad er det nu det hedder

Digte af forfatteren, der mistede sit hus og ejendele ved jordskælvet i Haiti. I digtene reflekterer han blandt andet over begrebet tab og forsøget på at genskabe det tabte.

Ind i musikken

Et debatindlæg mod den analytiske musikteori, idet musik ses som en bevidsthedstilstand hos den enkelte lytter og derfor vanskeligt kan beskrives.

Hundrede postkort fra helvede

En mands tanker og oplevelser i løbet af et døgn, hvor han er brudt sammen psykisk. Luna: novelle om en mand, hans tanker og oplevelser en dag, han har sendt familien på ferie og er alene hjemme

Åndsfraværelse

Essays, der opponerer mod fremherskende videnskabelige og religiøse dogmer som forklaringsmodeller for den menneskelige natur og fremhæver bevidstheden og subjektiviteten