Anonym (ikke efterprøvet)

Det Danmark du kender

Peder Frederik Jensen har skrevet en hårdtslående samtidsroman og et harskt portræt af det Danmark, du måske ikke kender.      Litteraturen er altid på de svagestes side. Se Peder Frederiks tale:

S

At læse om stofmisbrug er ikke opløftende, men debutanten Simone Mørch Stjer har skrevet en absolut læseværdig roman, inspireret af egne erfaringer.

Under fremmed himmel

David Park er en magisk fortæller, der i denne rørende roman med omhu, dybde og intimitet fortæller om en fars største sorg og fejltrin begået i kærlighedens navn.

Min lille horror

Mette Zingenbergs debut-noveller Min lille horror er en parring mellemTove Ditlevsen, Edgar Poe og sydens fugt og varme. 

Axolotl Roadkill

 Mifti er 16 år, afhængig af alle de stoffer, hun kan komme i nærheden af, og skammeligt forsømt af sin alkoholiserede, nu afdøde, mor og (ånds)fraværende far - Efter moderens død crasher hun hos sine ældre, ligeså fucked up halvsøskende i Berlin og prøver i en evig døs af selvudslettende…

Når festen er forbi

Line Risbergs personlige beretning om sit møde med ecstasy, og hvor galt det gik for hende - Hun er i dag dømt til at tage medicin resten af livet, og hendes hjerneskader er permanente.

Mit navn er angel

Forfatterens beretning om barndommen med sin rodløse mor og om hvordan hun som 16-årig synker dybere og dyrere ned i en verden af narko og prostitution - I en alder af 33 år lykkes det hende at komme ud af misbruget og få et normalt liv.

Submarino

Nick er vred og selvdestruktiv, hans bror er alene med sin 6-årige søn, som han prøver at sikre en god opvækst midt i sin evige jagt på heroin. Filmatiseret i 2010.

Gajolmanifestet

Som barn flyttes Nadja til Jylland fra sit elskede København - Som ung tager hun tilbage og tager heftig revanche som kunstner og musiker og afprøver det hele : sex; hash, ecstacy men falder senere til ro som mor.