Logo
Bogliste

Bøger af Karl Ove Knausgård

Knausgård arbejder med sit eget liv, og herunder også forfatteren og kunstnerens kamp med kunsten og hverdagslivet. I det spændingsfelt har han udfordret autofiktionen i balancen mellem biografi og fiktion.

Knausgård har et omfattende forfatterskab bag sig med mange, lange romaner. Hans anmelderroste 6-bindsværk ’Min kamp’ satte ham for alvor på listen over verdenskendte forfattere.

Bøger på listen

Skoven og floden

Karl Ove Knausgård

En fan møder sit idol, når Karl Ove Knausgård besøger Anselm Kiefer til en tankevækkende samtale om livets rolle i kunsten og omvendt.

Morgenstjernen

Karl Ove Knausgård

Morgenstjernen kaster nyt lys over Karl Ove Knausgårds særegne stjernevrimmel af store værker.

I kyklopernes land

Karl Ove Knausgård

I kyklopernes land rettes læserens blik mod alt fra vikingetogter til hjernekirurgi i Albanien – øjet tilhører Karl Ove Knausgård, og han ser, så vi kan se os selv. 

Fuglene under himlen

Karl Ove Knausgård

Karl Ove Knausgårds novelle er et fortættet drama, hvor baggrunden for scenen er sat mod en norsk fjeldside af ildevarslende kold granit.

Hvorfor skriver jeg?

Karl Ove Knausgård

Knausgård reflekterer over litteraturens betydning og egne skriverier. Tankerne er velkendte, nogle lidt fortænkte, men de overbeviser heldigvis om, at han bliver ved.

Så megen længsel på så lille en flade

Karl Ove Knausgård

En personlig indføring i Edvard Munchs liv og kunst. Hvis Knausgård fortsætter med at formidle verdens store kunstnere, vil jeg blive meget glad.

Om sommeren

Karl Ove Knausgård

Afslutningen på Knaugårds encyklopædi er lang som barndommens somre. De bedste beskrivelser flænser bevidstheden som pludselige minder.

Om foråret

Karl Ove Knausgård

Bogen minder mig om en stor øm hudafskrabning, der kan springe op og bløde, hvert øjeblik det skal være. ”Det gør af og til ondt at leve, men der er altid noget at leve for”.

Om vinteren

karl ove knausgaard

Observationer af hverdagsting der vækker nysgerrighed, refleksion eller ligegyldighed.

Om efteråret

Karl Ove Knausgård

Barnets bog. Knausgård skriver til sin ufødte datter om livet. Hun har meget at glæde sig til. Ikke mindst sin fars præcise sprog og poetiske følsomhed.

Sjælens Amerika

Karl Ove Knausgård

Imponerende litterær tyngde. Karl Ove Knausgård vedbliver med at være nærværende, selv om han har trukket sig selv mere ud af teksterne i essaysamlingen 'Sjælens Amerika'.

Min kamp 6

Karl Ove Knausgård

Afslutningen på det store selvbiografiske værk, hvor Knausgård reflekterer over sit værk og litteraturens forhold til virkeligheden.

Min kamp 5. bog

Karl Ove Knausgård

Vi er nået til ungdomsårene i Bergen. Årene er præget af forfatterdrømme, studier, tilfældige jobs, venner, kærester, druk og forfatterdebut.

Min kamp 2. bog

Karl Ove Knausgård

I anden del af værket følger læseren en Knausgård, der er blevet voksen. 

Ude af verden

Karl Ove Knausgård

Skyld, kærlighed og fortællingen om en familie. Det er nogle af elementerne i Karl Ove Knausgårds næsten 700 sider lange debutroman.


Originaludgave: 1998