Logo
Bogliste

Poesi og politiske toner

Tag en forfriskende pause fra den politiske nyhedsstrøm og læs i et digt! Poesien kan levere en politisk kritik, der er pakket ind i sansninger. Poesien insisterer på en anden form for sprog end den gængse i det politiske sprog og kan skabe nye billeder til din politiske tænkning.

Bøger på listen

Djævlebogen

Asta Olivia Nordenhof

Gennem fire fremragende tekster skildres en slags kærlighed i kapitalismens tid. 

Nye balancer - handicapdigte

Caspar Eric

Caspar Erics digte oser af vrede, frustration og kunstnerisk begavelse og manifesterer digteren som en brændende fakkel i et tomt rum.

Farfedt

Jonas Reppel

Jonas Reppels prekariat-digte er en både rørende og anstrengende knækprosa-oplevelse af fattig ensomhed, svigt og frustrerende uformåenhed. 

Institutionaliseret

Haidar Ansari

I poetisk gadesprog fortæller Ansari om en kriminel løbebane, der formes og opløses af et menneske med en drøm om en bedre fremtid. Kulturchok for golfbanedanmark.

Vi kan gøre meget

Caspar Eric (f. 1987)

Caspar Eric fortsætter sine coronadigte, men denne gang med en samfundsbevidsthed, der rækker ud over coronaens temporalitet.

Yahya Hassan 2

Yahya Hassan (f. 1995)

Yahya Hassan tager ordet i sin afmagt og giver den som poetisk maskingevær i en digtsamling, der ligner debuten, men ikke noget andet i dansk litteratur.

Det nemme og det ensomme

Asta Olivia Nordenhof

Med en sprællende humor og en sart udsathed henvender Nordenhofs digte sig direkte og overrumplende til sine læsere på en måde, hvor det private også bliver politisk.

Digte 2014

Theis Ørntoft

Theis Ørntoft skriver apokalypsen og samfundets undergang frem, så det er en fryd for læseren.

Yahya Hassan

Yahya Hassan

Yahya Hassans digtsamling er blevet den største bombe i dansk litteratur i mange år.