Logo
Bogliste

Kort sagt: Bøger for kartofiler

At rejse er at leve, sagde H.C. Andersen, og intet kunne være mere sandt. Men hvad hvis du kunne tage på en global ekspedition uden at forlade din lænestol? 

Disse bøger tilbyder en visuel rundtur i vores fascinerende verden, gennem et udvalg af enestående bøger med kort. Hver bog er en billet til en ny del af verden, lige fra fra træer til historiske og fiktive kort. Så sæt dig godt til rette, og gør dig klar til at opdage vores planet på en helt ny måde. 

Bøger på listen

Floder : en verdensomsejling

Peter Goes

Et hav af historier udspiller sig rundt omkring i verden og fortælles med udgangspunkt i floder, søer og have på en yndefuld og imponerende geografisk rundtur. 

Fanget af geografien : ti kort der forklarer verden

Tim Marshall

Tim Marshall inviterer på en imponerende politisk rundtur i verden med baggrund i landenes forskellige geografiske faktorer.

Forfatternes kort : bøgernes fantasiverdener

Huw Lewis-Jones

Rejs ud i litteraturens fortryllende landskaber og oplev Skatteøen, Narnia, Middle-Earth, Mumidalen og mange andre verdener på helt nye måder i magisk kortbog for alle aldre.

Jorden rundt i 80 træer

Jonathan Drori

Pragtværk om 80 udvalgte træarter fra hele verden, hvor tekst og illustrationer går op i en højere enhed. Kulturhistorisk formidling, når den er allerbedst.

Verdenskort

Thomas Reinertsen Berg (f. 1971)

Spændende fagbog om kortlægningens historie fra stenaldermenneskets første symboler til modige opdagelsesrejsende og vor tids højteknologiske udvikling med Google Earth.

Kortlægningen af Danmark : op til midten af 1800-tallet

Peder Dam

Imponerede og omfangsrigt værk med mere end 200 historiske kort giver et interessant indblik i storpolitik og kartografi.

Bybilleder. Kunstnernes og forfatternes København

Bo Tao Michaëlis

En smuk og poetisk bog, der i tekst og billeder skildrer København, som forfattere og kunstnere har set hovedstaden gennem mere end tre århundreder.

Trap Danmark - topografisk atlas

Peder Dam, Michael Helt Knudsen og Niels Ehlers Koch

Sjette udgave af det absolutte hovedværk inden for dansk topografisk litteratur lægger ud med et velfungerende atlasbind i et detaljeret og overskueligt målestoksforhold.