Logo
Bogliste

Midt i livet

Midtlivskrisen blev sandsynligvis opdaget af Carl Gustav Jung, der kaldte den for "Lebenswende". Krisen beskrives hyppigt i litteraturen, og på denne lise optræder en række fiktive eksempler på kriser og andre oplevelser midt i livet.

Bøger på listen

Slået hjem

Karin Heurlin

Skøn og finurlig krisekomedie om at rejse sig, når man bliver slået hjem midt i livet.

Jeg hører, hvad du siger

Katrine Marie Guldager

Mariannes voksne søn er blevet indlagt på psykiatrisk afdeling, og hun vil gøre alt for at hjælpe ham. Aktuel, vellykket og troværdig roman afslutter Guldagers fremragende trilogi.

Hafni fortæller

Helle Helle

Helle Helles suveræne stemme er stærkere end nogensinde. Med Hafnis fortælling har hun skrevet sin sjoveste, men også mørkeste roman.

Endnu en dag i Guds skaberværk

Katrine Marie Guldager

Det skorter ikke på ulykker i Lottes liv, men hun skrider til handling i endnu en fabelagtig Guldager-roman om en midaldrende kvinde.

Georg-komplekset

Kirsten Hammann

Rablende historie om mandlig midtvejskrise, ægteskabelig jalousi og selvrealisering spidder forfattergerningen og forlagsbranchen. Årets sjoveste danske roman!

Birgithe med th

Katrine Marie Guldager

Katrine Marie Guldager har begået endnu en veloplagt og vedkommende roman om en kvinde midt i livet, der er ved at miste fodfæstet.

Status

Christina W. Born

Fængende, genkendelig og velskrevet fortælling om at stoppe op i den veltilrettelagte middelklassetilværelse.

Efterhånden mulighed for sol

Michael Enggaard

Med sprogligt overskud og grovkornet sødme fortælles historien om Tom og Julie. Det er ikke lutter lagkage at være en figur i Michael Enggaards romaner.

Den jeg skulle blive

Geir Gulliksen

Identitet, kønsroller og kærlighed kommer under luppen i Gulliksens gribende og hudløse portræt af en midaldrende mand i livskrise.

Buemundet guitarfisk

Nikolaj Zeuthen

Intet finder nåde for Zeuthens skarpe pen. Scenen er sat for en midtvejskrise af rang.

Næste! : en lægeroman

Nina Lykke (f. 1965)

Klinisk og satirisk udredning af en midtvejskrise og et kuldsejlet ægteskab, ypperligt dissekeret af den herligste hovedperson i lægekittel.

Bjørnen

Katrine Marie Guldager

En vred kvinde i midtvejskrise tager kræfterne op mod naturen, en bjørn og sig selv. Guldager beretter med vid og bid om en forsmået kvindes udvikling. 

Hasse får et liv

Palle Sigsgaard og Jens-Andreas D. Elkjær

Humoristisk og finurlig tegneserie om en eksistentiel midtvejskrise. For læsere, der tør kigge med.

Det er Knud, som er død

Robert Zola Christensen

Tragikomisk og sprogligt sprudlende roman om Allan, som har sit at slås med. 

Doppler

Erlend Loe

I en hverdag med pres, krav og konventioner undersøger Erlend Loe, om udvejen ligger i et selvrealiserende projekt præget af den ultimative frihed og ansvarsløshed.

Jeg forbander tidens flod

Per Petterson

Vinderen af Nordisk Råds Litteraturpris 2009 er på en sørgmodig rejse ind i fortidens minder og forsøger at forliges med minderne og fortiden, som ikke kan gøres om.

 

Når mørket bryder frem

Michael Cunningham

Et liv i New York omgivet af god kunst og masser af mennesker lyder som en drøm, men en pludselig søgen efter meningen med livet kan forandre meget.

Wonderboys

Michael Chabon

Roman om forbandelsen ved at have debuteret med et litterært mesterværk, og hvordan man kommer videre i livet med et monstrøst manuskript på slæb.

Øm

Michael Robak

Kroppens afvikling og livets hudafskrabninger beskrives præcist, humoristisk og uprætentiøst igennem en midaldrende journalist, der sendes til tælling i ellevte time. 

Se på os nu

Geir Gulliksen

Dynamikken mellem kønnene luftes for fuld udblæsning, garneret med begær, selvbedrag og svigt i endnu en skarp roman om et midaldrende par af norske Geir Gulliksen.