Logo
Bogliste

Billednoveller - små fortællinger med tyngde

Billednovellen har slået rod i litteraturens landskab. Billednoveller er kortere fortællinger, der skaber et rum for fordybelse og fortolkning, hvor tekst og illustrationer forstærker hinanden og inviterer læserens fantasi til at blomstre. 

I listen finder du danske billednoveller, der behandler komplekse emner som flygtningekrisen og dysfunktionelle familieforhold, og andre emner der ofte bliver skubbet ind i skyggen.

Bøger på listen

Bjørnen

Tina Sakura & Signe Kjær

En stærk og rammende fortælling om den handelskultur, der eksisterer på mange af landets gymnasier i form af de såkaldte puttemiddage.

Kom

Marianne Iben Hansen

Samarbejdet mellem bogens to imponerende kunstnere er virkelig stærkt, og denne indlevende historie om venskab kan anbefales til alle, der er fyldt ti år.

Raftehegn

Kim Fupz Aakeson og Els Cools (ill.)

Fremragende, barsk og smukt illustreret billednovelle for unge.

Det vi har mistet

Sarah Engell

Stærk og hjerteskærende billednovelle til unge, der rummer stor grusomhed og enorm kærlighed.

Hader, hader ikke

Glenn Ringtved

Hårdtslående og rammende billednovelle om boksning, kærlighed, had og en familie uden en mor. Illustreret af Otto Dickmeiss, som fortolker teksten på blændende vis.

Mowgli af Sarah Engell

Sarah Engell

Sprog og billeder står stærkt i den fremragende billednovelle ’Mowgli’. En dramatisk fortælling med en vild billedside om savnet af ord og en pige fanget i mørket bag låste døre.

Den klamme liste - og andre historier

Morten Ramsland og Cato Thau-Jensen (Ill.)

Fire fine historier om fire børn, der er hovedpersoner i hver sin historie, der handler om alt fra usynlige tyve til tykke børn. 

Så god som ny

Kristina Aamand

Smerte, usikkerhed og ensomhed med et drys af lykke. En virkeligt stærk fortælling om en smuk forelskelse med bitre konsekvenser og om mod udover det sædvanlige.

Kirsebærpigen

Tomas Lagermand Lundme

Smertelig og gribende billednovelle til unge om kærlighedens ødelæggende kraft og ugengældt kærlighed, der kan flå mennesker helt itu.