Logo
Bogliste

Selvværd

Fine bøger om selvværd for børn - også om at mangle det.

Bøger på listen

Hovsa

Hilde Hodnefjeld

Poetisk og uforglemmelig fortælling med et kraftfuldt billedsprog og et forløsende budskab om, at alle kan udvikle sig og acceptere hinanden.

Æslet & dragen

Stine Haynes

Klog lille fabel beviser, at vigtige pointer kan slås fast med få virkemidler, hvis bare man tror på det.

Bitten og bjerget

Kim Hillyard

En inspirerende og charmerende billedbog om den lille, eventyrlystne flue Bitten, der drømmer store drømme og forfølger dem.

Den store bog om superkræfter

Susanna Isern

Flot illustreret billedbog fortæller, at alle mennesker har en superkraft, der gør dem til noget helt særligt.

Du er noget særligt

Sam Loman

Det er svært at lære at acceptere sig selv og tænke, at man er god nok, som man er. Måske man skal gøre et eller andet, så alle de andre ser en og synes, man er noget særligt?

Du er superelsket

Ninka Reittu

Hvordan taler man med børn om kærlighed? Det er der fine bud på i denne poetiske billedbog om et barn, en forælder og kærlighedens stærke superkraft.

Du ka' godt

Chris Haughton

En rigtig god og farverig bog om at overvinde frygten for det ukendte. Med sine håbefulde farver viser bogen, at det nye ikke altid er farligt, men også kan være spændende.

Mørkemusen

Marianne Iben Hansen

Mørkemusen er en vidunderlig, sanselig historie om at mærke og stå ved sig selv, uanset hvor meget andre synes, man bør være som dem.

Minimund

Frida Brygmann og Thomas Korsgaard og Lasse B. Weinreich (ill.)

Historien om en dreng, som har brug for at finde sin stemme for at sige fra overfor de dumme møgunger i klassen, er en god ide. Desværre er den blevet tynd og klichéfyldt.