Logo
Bogliste

Analyser af graphic novels og tegneserier

I Litteratursidens analyser udforsker vi tegneserier og graphic novels, hvor alvor og dybde træder frem i lyset – ofte i de øjeblikke, hvor ord alene ikke slår til. 

Selvom tegneserier og graphic novels til tider kan synes domineret af humor og superhelte, udgør de i virkeligheden en rig og mangfoldig genre. Fra den klassiske romans dybder til den traditionelle tegneseries lette strøg, og videre ind i andre visuelle medier, byder de på en unik tværmedial legeplads.

Bøger på listen

Gavrilo Princip

Henrik Rehr

Henrik Rehrs grafiske fortælling om manden, der fik Europa til at eksplodere, er indlejret i en foruroligende, skraveret dunkelhed.

Asterios Polyp

David Mazzucchelli

David Mazzucchellis graphic novel 'Asterios Polyp' sprudler af stilistiske udtryk, som tilfører fortællingen en kompleksitet i forholdet mellem fortællingens to udtryk: ord og billeder.

Maus

Art Spiegelman

Spiegelmann skildrer igennem fantastiske tegninger de komplikationer, der opstår, når man er efterfølger af en overlever fra Auschwitz.

Persepolis

Marjane Satrapi

I baggrunden leger nogle piger henrettelse. Marjane Satrapis selvbiografiske graphic novel om at vokse op i Iran gør brug af stærke virkemidler for at vi ikke skal glemme!

Watchmen

Alan Moore

'Vogterne' fremstår som en dystopi i skyggen af den kolde krig. Her er superheltene ikke længere helte, men mennesker. Verden er moralsk, ikke sort og hvid.