Logo
Bogliste

Selvbiografiske graphic novels og tegneserier

Selvbiografiske graphic novels og tegneserier repræsenterer en fusion af tekst og billedkunst, hvor forfatterens personlige erfaringer og refleksioner finder et unikt udtryk.

I disse værker står tegnestregen som en autentisk og umiddelbar forbindelse til forfatterens egen hånd og tankeunivers, hvilket giver værkerne en særlig nærhed og direkte appellerende kraft. Her udforskes erindringsmekanismer på nye og innovative måder, der går ud over den traditionelle tekstbaserede erindringslitteratur.

Dette gør de selvbiografiske graphic novels og tegneserie til et spændende studie i, hvordan personlig erindring kan formidles og fortolkes gennem kombinationen af ord og billeder.

Bøger på listen

Maus

Art Spiegelman

Spiegelmann skildrer igennem fantastiske tegninger de komplikationer, der opstår, når man er efterfølger af en overlever fra Auschwitz.

Sidste år i Frankfurt

Jouko Ruokosenmäki

Finske Jouko Ruokosenmäkis rå, tankevækkende, morsomme og skarpe værk om den nordiske tegneseriebranche, karrierelivet, passionen og de store valg i livet.

Dansker-trilogien

Halfdan Pisket

Pisketslag. Fortællingen om James Piskets liv er poetisk, barsk og mørk. Tegninger kan udtrykke meget, Piskets i særdeleshed. 

Fremtidens araber - en barndom i Mellemøsten (1978-1984)

Riad Sattouf

Barsk fransk tegneserie med masser af humor og aktualitet. Historien fortæller om at vokse op i Gaddafis Libyen og Assads Syrien og ikke vide hvor i verden, man hører hjemme.

Tribeca sunset

Henrik Rehr

Den 11. september 2001 ramte den værste terroraktion nogensinde USA, da to fly fløj ind i World Trade Center og fik tvillingetårnene til at kollapse. Tusinder af mennesker døde, og hele verden var i chok.

Persepolis

Marjane Satrapi

I baggrunden leger nogle piger henrettelse. Marjane Satrapis selvbiografiske graphic novel om at vokse op i Iran gør brug af stærke virkemidler for at vi ikke skal glemme!

Skamlebben

Anne Mette Kærulf Lorentzen

Charmerende autofiktiv tegneserie om at springe ud som homo med forsinkelse.

Hver dag starter det forfra : en slags graphic novel

Line Kjeldsen Jensen

Med varme, humor og hjerterum tegner grafiker Line Kjeldsen Jensen hverdagen som travl småbørnsfamilie set fra mor-siden. Det er genkendeligt, hylemorsomt og meget befriende.

Det store regnestykke : en ægte kærlighedshistorie

Line Jensen (f. 1976)

Line Jensen tager os igen med ind i sin familie på godt og ondt. Her er stadig masser af kærlighed, hjertevarme og hygge, men de svære følelser får også plads.

I skovens dybe stille ro

Malin Biller

Svenske Malin Billers store selvbiografiske graphic novel er en udtryksfuld og gribende fortælling om en sørgelig barndom.