Logo
Bogliste

Kendte mennesker (børnebøger)

Biografier for børn om kendte personer, der har gjort en forskel.

Bøger på listen

Albert Einstein

Isabel Sánchez Vegara

I denne fine bog om en af de største fysikere i historien har forfatter og illustrator formået at gøre det svære tilgængeligt for de mindste.

Starman

Rebecca Bach-Lauritsen og Rasmus Svarre

Sørgmodig, eftertænksom og smuk billedbog om Starman, der nødlander, påbegynder en filosofisk vandring og møder kærligheden.

Fantastiske filosoffer

Birgitte Klahn og Charlotte Pardi (Ill.)

En herlig og humoristisk filosofibog for børn om syv store tænkere og deres barndom.

Dronningerækken

Vibe Termansen

Med dette opslagsværk går alle dronninger frem på rad. En bemærkelsesværdig flot bog for historieinteresserede store børn og unge.

Marcus Rashford

Isabel Sánchez Vegara

Historien om den engelske angriber Marcus Rashford, der kommer fra fattige kår og arbejder for at forbedre livet for børn med samme baggrund, er et must read for alle børn.

Hans Christian Andersen

Kim Fupz Aakeson og Signe Kjær (Ill.)

Det er en visuel nydelse at bladre i bogen, der fortælles levende og uhøjtideligt. Børn og barnlige sjæle bliver underholdt, forundret og oplyst.

John Lennon (Små mennesker, store drømme)

Isabel Sánchez Vegara

Utrolig fin biografi i børnehøjde om legenden John Lennon, der var et vigtigt talerør for fred og tolerance.

David Attenborough

Isabel Sánchez Vegara

At formidling for børn helt ned til fire år kan gøres så ukompliceret og interessant er simpelthen vidunderligt.

Martin Luther King

Isabel Sánchez Vegara

Det er så vigtigt, at Maria Isabel Sanchez Vegara skriver bøgerne om alle disse store mennesker og får dem formidlet til små mennesker.

Tove : en lille digter

Line Jensen

Kom med til Barndommens gade i en velkomponeret og flot illustreret billedbogsbiografi om Tove Ditlevsen.

Fantastisk seje kvinder der reddede planeten

Kate Pankhurst

Vi kan alle gøre verden lidt bedre, og denne interessante bog sætter i børnehøjde fokus på inspirerende kvinder, der har viet deres liv til at passe på kloden og dens skabninger.

Vi ændrer verden : 30 historier om modige børn

Jakob Brodersen

Børn kan forandre verden og gør det stadig. Bogen formidler stærke og bevægende portrætter af 30 modige børn og unge, der har sat deres aftryk på og forandret verden.

Verdens vildeste børn

David Pepe Birch

Børn kan forandre verden. Det har de altid gjort, og det gør de stadig. Bogen indeholder 30 beviser på, at børn kan sætte aftryk på verden og inspirere andre til at drømme stort.

Margrethe - en lille dronning

Louise Rosenkrands

Smuk og indbydende hyldest til Danmarks regent i billedbogsformat. I ord og illustrationer fortælles et stykke danmarkshistorie i børnehøjde.

Fuld af liv - Natasja

Vibe Termansen og Rikke Bisgaard (ill.)

En virkelig fin portrætbog om Natasja, der beskriver hendes alt for korte, men meget spændende liv. Bogen er flot illustreret af Rikke Bisgaard og indeholder meget humor.

Spillemand - Kim Larsen

Vibe Termansen og Rikke Bisgaard (ill.)

Virkelig fin portrætbog om Kim Larsen beskriver hans uovertrufne evne som sangskriver. Bogen er flot illustreret og indeholder meget humor og spændende fakta.

Kompasnålen der bevægede sig

Johan Olsen (f. 1969)

En veloplagt biografi med masser af humor og interessante facts, der er skrevet i 200-året for den danske fysiker Hans Christian Ørsteds opdagelse af elektromagnetismen.

Mahatma Gandhi

Maria Isabel Sanchez Vegara

Fortællingen om et menneske, der bekæmpede undertrykkelse helt uden brug af vold. Et menneske, der med fred kæmpede for retfærdighed og forbedrede rettigheder.

Skamløs

Pénélope Bagieu

Inspirerende og humoristisk tegneserie om tolv kvinder, der med rebelsk ånd, styrke og ambitioner ændrede verden.

Jane Goodall

Maria Isabel Sánchez Vegara

Den vigtige historie om en kvinde, der hele sit lange liv har kæmpet for et retfærdigt liv for verdens chimpanser. 

Astrid Lindgren

Maria Isabel Sanchez Vegara og Linzie Hunter (ill.)

Maria Isabel Sanchez Vegara har igen skrevet en vigtig historie. Denne gang om en kvinde som kæmpede for dem, der ikke selv havde en stemme. 

Amelia Earhart

Maria Isabel Sánchez Vegara

Mange mennesker drømmer om selv at kunne flyve, men ikke så mange kommer til at prøve det. Det gjorde Amelia Earhart, Luftens dronning.

Anne Frank - små mennesker, STORE DRØMME

Maria Isabel Sánchez Vegara

Annne Franks historie genfortælles dygtigt til de mindste, så en voksen kan læse højt og formidle budskabet om ikke at diskriminere, og man kan få en god samtale, som handler mere om håb og drømme end om Anne Franks tragiske liv og død.

Audrey Hepburn

Maria Isabel Sánchez Vegara

Der er mange måder at være stor på. I rækken af store kvinder er ligheden mellem dem, at alle har gjort en stor forskel. De kæmpede også alle hårdt for deres succes.

Coco Chanel

Maria Isabel Sánchez Vegara

Der findes kun én Chanel. Hun ønskede, at kvinder skulle hvile i sig selv, og selvom hun var født fattig, var hun rig på holdninger.

David Bowie - små mennesker, STORE DRØMME

Maria Isabel Sánchez Vegara

David Bowie viste verden, at man ikke skal være bange for at være anderledes. Dette er en oplagt bog til forældre, der ønsker at formidle historien om et af deres egne idoler.

H.C. Andersen

Maria Isabel Sánchez Vegara

Vidunderlig bog for de mindste om den store danske historiefortæller bekræfter, at alt begynder med en drøm.

Ella Fitzgerald

Isabel Sánchez Vegara

Læs om en af de mest indflydelsesrige jazzsangerinder nogensinde ’the First Lady of Song’, ’Lady Ella’ ’Dronningen af jazz’, en elsket verdenskunstner med mange navne.

Frida Kahlo

Isabel Sánchez Vegara

Første bog i serien ’Små mennesker, STORE DRØMME’ er en lækker coffee table book til børn om den berømte maler Frida Kahlo. Den fine formidling af historisk information gør Kahlo levende og interessant for børn.

Marie Curie

Isabel Sánchez Vegara

Trods alle odds blev Marie Curie den første kvinde, der fik en doktorgrad i naturvidenskab og blev ansat til at undervise på universitet i Sorbonne.

Muhammad Ali

Maria Isabel Sánchez Vegara

Når noget er uretfærdigt, skal man kæmpe for retfærdigheden. Muhammad Ali kæmpede ikke kun i bokseringen, han kæmpede også for en bedre verden.

Simone de Beauvoir

Isabel Sánchez Vegara

En fantastisk bog, der som de andre i serien, fejrer skønne, kloge og modige kvinder fra hele verden og fortæller om vigtige bedrifter, der er begået af stærke kvinder.

Stephen Hawking

Maria Isabel Sánchez Vegara

En imponerende højtlæsningsbog om et fantastisk menneske, som arbejdede med et emne de fleste børn elsker, nemlig universet. 

Ada og den talknusende maskine

Zoe Tucker

Billedbogen om Ada Lovelace, verdens første programmør, er særdeles velegnet til højtlæsning for børn fra femårsalderen og en stor nydelse at kigge i for alle.

Fantastiske seje kvinder der forandrede verden

Kate Pankhurst

Denne bog er fuld af skønne kvinder, der virkelig har gjort en forskel for verden. En forrygende højtlæsningsbog med en masse at kigge på, snakke om og begejstres over for børn fra cirka 4 år.