Logo
Bogliste

Årets bedste børnebøger 2019

Et udvalg af årets allerbedste danske børneudgivelser til de små og lidt større (sidste del af karrusellen er til store børn og unge)

Bøger på listen

Mørkemusen

Marianne Iben Hansen

Mørkemusen er en vidunderlig, sanselig historie om at mærke og stå ved sig selv, uanset hvor meget andre synes, man bør være som dem.

Hvem vil lege med Zigge?

Charlotte Cederlund

En virkelig fin billedbog med meget relevante problemstillinger om ensomhed og afvisninger, man kan tage fat på med børn fra ca. 3 år.

Ud af det blå

Rebecca Bach-Lauritsen

Smukke illustrationer og en rørende fortælling gør dette til en årets bedste billedbogsudgivelser. Et visuelt mesterværk, overraskende i både ord og billeder.

Sommervenner

Annette Bjørg

Rørende fortælling om venskab og ensomhed på tværs af alder.

Flyvebogen: Rejsen til monstrenes ø

Jakob Martin Strid

Jakob Martin Strid fortæller endnu et fantastisk eventyr i velkendte farver og former. Flyvebogen bør findes i ethvert hjem, med eller uden magi.

Hr. Løve i biografen

Jan Oksbøl Callesen

Anderledes og sjov bog om at tage hensyn af en superoriginal forfatter med sin helt egen stil.

Hulder til Balder

Inge Duelund Nielsen

Grimme og forbudte følelser i smuk billedbog om jalousi og fortrydelse.

Blomsten der elsker mig

Hanne Kvist

En virkelig smuk billedbog, der indbyder til eftertænksomhed og til at overveje, om man ikke burde lære at elske sine mælkebøtter i stedet for at bekæmpe dem.

Lille Moskusmand

Annie Bahnson

Sandfærdig og sørgmodig historie fra Nordøstgrønland om et usædvanligt venskab mellem en mand og en lille moderløs moskuskalv. 

Pigen der hed Djamesbond

Hanne Kvist

Når ens lillebitte, hemmelige ven springer ud af hækken og viser sig at være den sejeste hemmelige ven i verden, ender man måske også selv med at komme ud af busken?

Mira 3- #kreaklubben, #familie, #kys

Sabine Lemire

Mira bakser med buler under blusen, sin første forelskelse og biologiske fædre i fjerde bog i den troværdige og humoristiske serie.

Den rustne verden - flugten fra Danmark

Adam O.

Adam O romandebuterer med dystopisk klimaroman, der i kraft af den velfortalte og vigtige historie bringer læseren ud i alle hjørner af følelsesregistret.

Mester Ester

Kathrine Assels

Stærk og smuk fortælling om et barns liv med tvangtanker, tankemylder og ritualer.

Mig Mona altid i træsko (røde)

Mette Hegnhøj og Josefine Blom (Ill.)

Mette Hegnhøj har skabt en meget stærk, forunderlig og poetisk billedroman, der er fantastisk smukt illustreret af Josefine Blom.

Ildstorm

Lene Dybdahl

Alle tråde samles, og intet overlades til tilfældighederne i sidste fortælling om Skyriel. En fremragende afslutning på en helt igennem fremragende trilogi.

Når hjertet er en elpisker

Mette Vedsø

Under en sygemelding med angst møder gymnasieeleven Pi en håndfuld nye mennesker og lærer at anskue livet på nye måder. Mette Vedsø har skrevet en ungdomsperle af de sjældne.

Spektrum - Kvadrantiderne

Nanna Foss

Den voldsomt populære Science Fiction-serie er nu nået til fjerde del. Blandingen af tidsrejser, spænding og almindelige YA-elementer om unges relationer og problemer er stadig forrygende god underholdning.

Og så drukner jeg

Ditte Wiese (f. 1978)

Forbandede ungdom. Ditte Wiese har skrevet en hjerteskærende ungdomsroman om en generation, der er vokset op med sociale medier og strømlinede planer for fremtiden.

Ivalu

Morten Dürr

Kortfilmen ‘Ivalu’ af Anders Walter er nomineret til en Oscar. Filmen er baseret på den grafiske novelle af Lars Horneman og Morten Dürr.