Logo
Bogliste

Årets bedste danske fagbøger 2019

Et udpluk af de bedste fagbøger udgivet i 2019. 

Bøger på listen

Beskidte milliarder - da Danske Bank blev centrum i verdens største hvidvasksag

Simon Bendtsen, Eva Jung og Michael Lund

En spændende, velfortalt og grundig journalistisk kulegravning af en gigantisk hvidvaskskandale, som involverede den hæderkronede Danske Bank og dens estiske filial.

Viking

Jeanette Varberg

Et imponerende, velfortalt og fagligt velfunderet værk om vikingernes historie sat ind i en større europæisk sammenhæng.

Vi var folket

Thomas Ubbesen

Spændende og deprimerende rejseberetning fra den gamle østblok gør os klogere på lande, der knap findes i den vestlige bevidsthed.

De stridbare danskere

René Karpantschof

Hvad skete der i folkedybet efter enevælden og før demokratiet? I en aldeles forrygende bog fortæller forfatteren om vigtige og meget vedkommende begivenheder i danmarkshistorien.

Min mor var besat: Da jeg mødte depressionens dæmon

Peter Øvig

Peter Øvig gør op med tavsheden om psykisk sygdom gennem et modigt dobbeltportræt af sin mor og sig selv. En vigtig bog, der både berører og giver indsigt.

Genforeningen 1920 : da Danmark blev samlet

Simon Kratholm Ankjærgaard

Der vil uden tvivl komme flere bøger om Genforeningen frem til 100-årsdagen i 2020, men Simon Kratholm Ankjærgaards bog vil blive stående som et af de helt store værker.

Sørgekåben : en fortælling om fædre, sønner, sommerfugle og min fars selvmord

Mikkel Frey Damgaard

Familiehemmeligheder, fortrængninger og løgne flokkes i bevægende og personlig fortælling om et liv i skyggen af en far.

Løvinden : Karen Blixen i Afrika

Tom Buk-Swienty

De fleste kender til sætningen "I had a farm in Africa”, men det havde Karen Blixen faktisk aldrig. Om den virkelige historie handler dette store værk.

De sidste øboere

Christina Vorre

En smukt illustreret og levende fortalt opdagelsesrejse til ti endnu beboede danske småøer.

Teorien om alt

Holger Bech Nielsen

En forbilledlig videnskabsbiografi om vores nok største nulevende videnskabsmand og hans indsats indenfor den internationale højenergifysik.

Den danske Tysklandsbrigade 1947-1958

Peter Hertel Rasmussen

Den første samlede beskrivelse af den danske Tysklandsbrigades historie er et omfangsrigt, gedigent og videnskabeligt velfunderet værk.

At se med egne øjne : mit KVINFO

Elisabeth Møller Jensen

Et overbevisende kampskrift for at bevare KVINFO og få politikerne til at indse tåbeligheden i at nedlægge KVINFO som selvstændig institution.

Det store skatterøveri : hvordan Europa blev plyndret for 410 milliarder

Niels Fastrup og Thomas Svaneborg

Spændende og tankevækkende journalistisk kulegravning af en verdensomspændende økonomisk svindelindustri, der har plyndret Danmark og Europa for mindst 410 milliarder kr.

One dollar man

Ole Sønnichsen

En vellykket og letlæst bog, der grundigt dokumenterer den utrolige vej, William S. Knudsen tilbagelagde med høj arbejdsmoral og loyalitet overfor sit nye fædreland.

Skyggebokser

Sara Maria Glanowski

Mød en kvindelig verdensmester i boksning, en cop watcher og en tidligere nynazist – alle tre skæbner fra samfundets skyggesider i dagens New York City.

En lille bog om Månen

Anja C. Andersen

Interessant og fængslende bog om vores nærmeste nabo i universet. Anja C. Andersen er en eminent formidler, og bogen er rigt illustreret og kan læses af alle. 

Håndtegner

Roald Als

Det bedste argument for at læse Politiken har efterhånden holdt galden flydende i 70 år, og det fejres med et tilbageblik over karrieren. Dejlig og skarp læsning er lykkeligvist fulgt af en masse af pletskuddene.

Erindringer : holdning og handling

Mogens Lykketoft

En sværvægter i dansk politik fortæller åbenhjertigt og detaljeret om sit lange politiske virke med enkelte afstikkere til privatlivet. Hverken tandløst eller stærkt polemisk.

Christian 2. : en biografi

Lars Bisgaard (f. 1958)

Omfangsrig og spændende biografi kaster nyt lys over en af Danmarks mest berømte og berygtede konger og rydder op i de mange myter om ham.