Logo
Bogliste

Østrig - Østrigsk litteratur

Østrig - et land rigt på kultur, historie og fremragende litteratur. Fra de snørklede gader i Wien til de betagende alpelandskaber, disse forfatteres ord vil transportere dig til Østrig.

Bøger på listen

Far

Monika Helfer

Gennem erindring og eftertanke tegner forfatteren et følsomt, gribende portræt af sin far.

Pakket - en familie

Monika Helfer (f. 1947)

Der er meget nyt fra hjemmefronten i denne fremragende roman om en kvindes hemmeligheder og en families prøvelser, mens manden er langt væk på slagmarken.

Det andet sværd

Peter Handke

Den kontroversielle nobelprismodtager svarer igen på polemikken om hans person og forener poesi og samfundskommentarer. Hævnen er et dobbeltsidet sværd.

Væggen

Marlen Haushofer

En vaskeægte robinsonade, der har klassikerkaliber og kan læses af alle tålmodige læsere.

 

Fader vor

Angela Lehner (f. 1987)

Ambitiøs roman om personlighedsforstyrrelse, vrangforestillinger og overgreb indeholder flotte, stemningsfulde passager, men mest af alt bevæger den sig rundt på overfladen.

Malina

Ingeborg Bachmann (f. 1926)

Legendarisk, østrigsk storværk om køn, kærlighed og splittelse sluger dig råt og spytter dig ud igen, måbende og fascineret.

Skaknovelle

Stefan Zweig

’Skaknovelle’ er stor novellekunst, litteratur i verdensklasse og en vanvittig velkomponeret fortælling om den menneskelige psyke. Velkommen til et skak- og skrækscenarie.

 

Mirakel spektakel

Maria Lazar

Genopdaget roman om nazismens fremmarch i mellemkrigstidens Europa er skræmmende aktuel læsning.

 

Forsøg over jukeboksen

Peter Handke

Peter Handke skildrer et menneske på flugt fra sig selv og sine omgivelser og undersøger jukeboksens historie.

Målmandens angst ved straffespark

Peter Handke

Da Josef Bloch bliver fyret, kastes han ud i en livskrise, hvor alt virker formålsløst, i eksistentielt mesterværk af Østrigs nobelprismodtager.

Et helt liv

Robert Seethaler

I et stemningsskabende sprog fremskrives en meget speciel skæbne, som rammer bredt ind i noget fællesmenneskeligt.

Amok

Stefan Zweig

Fire noveller, der afdækker erotikkens mange forskellige lag. Zweig kan med sin fine psykologiske indsigt, fortælle en historie, så den vækkes til live. 

Beton

Thomas Bernhard

Der er livslede for fuld udblæsning i Thomas Bernhards vidunderlige klagesang af en roman. 

Kanelbutikkerne

Bruno Schulz

Kanelbutikkerne er en ekstremt sanselig bog – alene titlen dufter så meget, at billederne begynder at myldre rundt i hovedet.
 

Originaludgave: 1934

Ulykkelig og uden ønsker

Peter Handke

Umiddelbart efter sin mors selvmord i 1971 skrev Peter Handke om hende og sig selv i denne lille og rystende roman. Stor kunst og fortvivlelse.

Originaludgave: 1972

Spillelærerinden

Elfriede Jelinek

Psykologisk portræt af en kvinde, voldsomt domineret af sin mor som hun bor sammen med i Wien, der søger sin egen identitet gennem et sadomasochistisk forhold til en elev.

Stjernestunder

Stefan Zweig

Nyoversættelse af et af Stefan Zweigs mest kendte og læste værker er en lille perle for interesserede i kultur- og historie.

Oprindelig udgivet: 1927

Dyr for viderekomne

Eva Menasse (f. 1970)

Otte sjove, mærkelige og melankolske noveller tager udgangspunkt i forskellige dyr i fortællinger om menneskelige relationer.

Fælleden

Robert Seethaler (f. 1966)

Hvis de døde kunne tale, hvad ville de så fortælle? Det får vi svar på i denne fængslende, gribende og dybt originale fortælling.

Vergils død

Hermann Broch

Hermann Brochs modernistiske klassiker om kunstens fortræffelighed og dens bagside er en ordentlig mundfuld. Men hold ud - frugten af dine anstrengelser kan mærkes med det samme, da du slipper bogen med en længsel efter mere af samme kaliber.

Den gamle konge i sit eksil

Arno Geiger

Rørende og meget smukt portræt af forfatterens demente far fortalt med humor og varme. Bør læses af alle, som er sammen med eller som kender mennesker med demens.

Den fattige spillemand

Franz Grillparzer

'Den fattige spillemand' er en smuk, bedrøvelig og uudgrundelig historie.