Logo
Bogliste

Hestebøger

De smukke, langbenede skabninger med de store, milde øjne og de bløde muler sætter brand i adskillige hjerter.

Bøger på listen

Stormhestenes Ø - venskab, vind og vild magi

Eva Hierteis

Spændende seriestart med masser af smukke heste, magi og venskab. Bogen løftes yderligere af fine drømmeagtige illustrationer.

Solvangs ridelejr - Polly og den perfekte pony

Olivia Tuffin

Lykken er en uge på ridelejr på ryggen af sin yndlingshest, men da Polly får rideskolens sløveste hest, er hun tæt på at miste modet.

Min ven Kardemomme

Ninka Reittu

Hvem har ikke drømt om at få sin helt egen ponyven? Vidunderlig og humoristisk billedbog om det spirende venskab mellem en pige og hendes pony.

Du og jeg, Trude

Elvira Fragola

Alma og Trude er tilbage i den velfortalte og hjertevarme hesteserie, der emmer af nærvær, samhørighed og respekt for dyr og natur.

Sjælerytterne - fire fortællinger fra Jorvik

Helena Dahlgren

Tag med tilbage til den sagnomspundne ø, Jorvik, og lær de fire Sjæleryttere bedre at kende, når de hver især fortæller deres personlige historie.

Min bedste ven, Isabella

Lin Hallberg

En hjertevarm bog om at være anderledes og om kærligheden og venskabet mellem en dreng og hans hest.

Spirit - rider frit - det store æbleeventyr

G. M. Berrow

Den populære hesteserie fra Netflix udfoldes i bogform og inviterer på eventyr med de tre piger og deres heste.

Ella Bella og hemmeligheden

Jette Rydahl

Heste, venskaber og hemmeligheder følges ad i denne hestebog, som også formidler tyngden af det ansvar, et barn kan føle for en syg forælder.

Ponygården Kløverblad - ponydrømme går i opfyldelse

Linda Schellendorff

Drømme kan gå i opfyldelse, for da Emma flytter ind på Ponygården Kløverblad sammen med sin storebror og far, får hun mulighed for at være omgivet af heste hver eneste dag.

Stævne med Sigge

Lin Hallberg

De populære bøger om Rideskolen Agersø er nået til nr. 17, og serien fortsætter med velfortalte historier om Elina og hendes oplevelser med den søde og frække shetlandspony Sigge.

Verdens skønneste heste og ponyer

Angela Waidmann

Mange børn elsker heste og ponyer, og i denne bog er der beskrivelser af både ride- og trækheste. Et skønt opslagsværk med korte og spændende facts.

Cirkusponyen

Lin Hallberg

Letlæst serie om dyr af den populære forfatter til bøgerne om shetlandsponyen Sigge.

 

 

Maja elsker Mini

Eva Mosegaard Amdisen

En hyggelig og letlæst serie om glæden ved ridning og hestepleje.

To slags heste

Nicole Boyle Rødtnes

Nicole Boy Rødtnes kan simpelthen skrive. Her i en letlæsningsserie, som vil appellere til alle med et magisk hjerte og en forkærlighed for enhjørninger og heste med vinger.

Min bedste ven, Trude

Elvira Fragola

En hyggelig og hjertevarm hestebog, hvor der ikke er fokus på at lære at ride, men på at skabe en tillidsfuld og nærværende relation hest og rytter i mellem.

Alle elsker Sigge

Lin Hallberg

Én gang ponypige - altid ponypige! En sød og uimodståelig historie om pigen Elina og hendes mange oplevelser med shetlandsponyen Sigge.

Lær at ride med Sigge : tips og tricks til begyndere

Lin Hallberg

En lektion i ridning og hestepleje i en skønlitterær ramme. I bogen forklares alt omkring den første ridetime - i godt selskab med Saga og den lille, uimodståelige shetlandspony, Sigge.

Silja begynder til ridning

Eva Mosegaard Amdisen

God og sød historie om venskaber og om at starte til ridning giver læseren en fornemmelse af, hvordan man bliver en dygtig rytter.

Black Beauty - den sorte hingst

Anna Sewell

Den rørende og tragiske klassiker om hesten Black Beauty fra 1877 er genfortalt rigtigt mange gange, her i en smukt illustreret og forkortet udgave.

Sjælerytterne

Helena Dahlgren

Universet fra verdens største online hestespil Star Stable udfoldes i bogform, hvor fire Sjælerytteres magiske kræfter vækkes i kampen mod en ondskab fra fortiden.

Silas og den sorte hoppe

Cecil Bødker

Klassikeren om Silas bliver aldrig gammel. Drengen med det fine hjerte og den smukke hest repræsenterer vores længsler og drømme og er en hyldest til langsomheden.

Originaludgave: 1967

Hesten : fra vild til tamdyr

Françoise Laurent

Bogen til alle hesteinteresserede, der gerne vil vide lidt mere. Illustrator Capucine Mazille har tegnet de smukke heste i fine farver, der løfter interesseniveauet, så den også henvender sig til en yngre målgruppe ned til 5 år.

Den første bog om Maj & Mío

Kirsten Sonne Harild

En fin hesteserie om pigen Maj, nye begyndelser og om alt det, der sker på en rideskole.

Originaludgaver: 2015 og 2016, Samlet udgave af: Forbandelsen, Kampen om Mío

Karen tager kampen op

E. K. Arve (f. 1972)

En meget fin debutroman om ensomhed, misforståelser, venskaber og om at mangle sin mor og finde trøst hos hestene på rideskolen og i fantasien.

Hest Horse Pferd Cheval Love

Mette Vedsø

Mette Vedsø skriver fint og nuanceret om venindeskab og hestelykke i årets bedste børnebog, som også voksne kan blive meget klogere af.

Liv life leben vie love

Mette Vedsø

Med et skarpt blik for sine personer viser Mette Vedsø verden gennem teenageøjne i indtagende og smuk historie om venskab, identitet, troskab og heste.

Rytter

Conrad Fields (f. 1970)

Ungdomsroman om en hestepige med ambitioner giver indblik i teenagelivet med både heste, drenge, fester og forventninger.