Logo
Bogliste

Noget der ligner Umberto Eco

Det er umuligt at sammenligne Umberto Eco med noget andet, men med lidt god vilje kommer her et lille udvalg af gode bøger af højt litterært tilsnit. Bøgerne er skrevet af andre kloge mænd (og en enkelt kvinde) som kan minde om Umberto Eco.

Bøger på listen

100 års ensomhed

Gabriel García Márquez

En gådefuld profeti, der går i opfyldelse, voldsomme og ødelæggende lidenskaber og civilisationens indtog er nogle af hovedingredienserne i denne fantastiske fortælling.

Besættelse

A. S. Byatt

To nutidige forskere er på sporet af en hemmelig romance mellem to viktorianske digtere - Det leder dem ud på en spændende, litterær skattejagt, hvor de selv modstræbende begynder at blive tiltrukket af hinanden. 

Dumas-Klubben

Arturo Pérez-Reverte

Pérez-Reverte har skrevet en røverroman, der udfolder sig i både Spanien, Portugal og Paris; handlingen snor sig lige så uforudsigeligt af sted som en landevej i 1700-tallets Frankrig.

Filmatiseret af Roman Polanski i 1999 under titlen "The Ninth Gate".

De elendige

Victor Hugo

Om en undsluppen galejslaves livslange kamp for at leve en agtværdig tilværelse og for at hjælpe samfundets ulykkelige i Frankrig i årene efter Napoleons fald.

Mesteren og Margarita

Michail Bulgakov

Bliv klogere på kærlighed, religion og historie - og på hekse i denne fantastiske, fandenivoldske og fortryllende roman fra Moskva!

Hvordan man læser en bog

Joseph Brodsky

Bogen er en samling mesterlige og stærke essays om bl.a. barndommens Sovjetunionen, om at leve i eksil, om den romerske kejser og filosof Markus Aurelius og om den engelske spion Kim Philby.

Oprøret mod tyngdeloven

Carsten Jensen (f. 1952)

Bogen samler de kommentarer i essayform til de begivenheder, som Carsten Jensen gennem et turbulent år har fulgt i Søndagspolitiken.