Logo
Bogliste

Noget der ligner Fredrik Backman

Her er en liste til de, der har slugt alt af Fredrik Backman og som nu hungrer efter humoristiske feel good romaner, der ligner 'En mand der hedder Ove' og 'Britt-Marie var her'.

Bøger på listen

Med fusk i fejemøget

Catharina Ingelman-Sundberg

Den vidunderlige historie om Rollatorbanden er nu blevet til en trilogi, og løjerne med de elskelige pensionister fortsætter ufortrødent. Skæg og ballade med et tvist af samfundssatire og samfundskritik.

Delhis smukkeste hænder

Mikael Bergstrand

Du er i godt selskab med den bitre humoristiske, midaldrende Göran Borg, der på sit livs absolut nulpunkt bliver narret med til en chartertur til Indien.

Og så kom Paulette

Barbara Constantine

Ferdinand på 70 år bor alene på en stor gård - Men tilfældigheder gør, at gården pludselig bliver beboet af mange forskellige mennesker i denne varme fortælling om solidaritet i et aldersintegreret bofællesskab.

Med kup og kaffelikør

Catharina Ingelman-Sundberg

Herligt underholdende, humoristisk svensk gavtyveroman. Historien lugter af både Olsen-banden og ’Det grå guld’, og så må man bare overgive sig.

Glimmerbøsserne

Karin Brunk Holmqvist

Brødrene Henning og Albert, begge omkring 70, lever et stille liv langt ude i den svenske provins. Men så rykker forandringerne ind, et hjem for misbrugere oprettes i nabolaget. Medierne sværmer, der er nemlig rygter om ufoer. Hvad er virkeligt?

Med rov i rollatoren

Catharina Ingelman-Sundberg

Efter flere røverier med forviklinger, flytter fem seniorer ind i en villa og skal beslutte hvordan pengene bedst kan bruges for at forsøde de svenske pensionisters tilværelse i en tid med nedskæringer. Det skaber dog problemer at flytte ind ved siden af en Had

Den dag, hvor James McDougal forsvandt

Kalle Dixelius

Svenskere med superkræfter, et medicinalfirma med en dødbringende virus og ulykkelig kærlighed er elementerne i en lidt rodet superhelteroman, der dog reddes af sin lune, svenske humor.

Med Albert på bagsædet

Homer Hickam

Humoristisk familieepos. Et ungt ægtepar rejser på tværs af USA med en alligator på bagsædet og opdager undervejs en del om sig selv og hinanden

Potensgiverne

Karin Brunk Holmqvist

Underfundig fortælling om de ugifte søstre Elida og Tilda på 78 og 72, hvis gammeldags, regelbundne liv i barndomshjemmet i Skåne får en spændende drejning, da Alvar Klemens fra Sundsvall bliver deres nabo

Sirile gentlemen søges

Karin Brunk Holmqvist

Alma er 79 og Margit 81. De har masser af appetit på livet, og da kommunen vil ekspropriere deres huse, bliver de midlertidigt genhuset på det lokale plejehjem i Tomelilla. Her skaber de ravage på den gode måde og vender op og ned på tingene for sig selv og deres omgivelser

Den hundredårige der kravlede ud ad vinduet og forsvandt

Jonas Jonasson

Svensk udgave af Forrest Gump, der på morsom vis tager dig med gennem verdenshistoriens højdepunkter i det 20. århundrede. Alt sammen fortalt af en ikke helt almindelig 100-årig fødselar.

Populærmusik fra Vittula

Mikael Niemi

En varm og humoristisk bog om Matti og vennen Niila, der vokser op i det yderste Nordsverige i 1960'erne og 1970'erne.

Morder-Anders og hans venner (samt en uven eller to)

Jonas Jonasson

Hvad har en falleret præst, en bitter receptionist og en fordrukken voldsmand til fælles? Ikke meget skulle man mene – udover nogle fælles uvenner måske. Og evnen til at underholde læseren.

Den lille pige der havde slugt en sky så stor som Eiffeltårnet

Romain Puértolas (f. 1975)

Sprudlende, fabulerende og til tider rablende feel-good roman om en forældreløs pige, et flyvende postbud og så selvfølgelig kærlighed – fortalt med masser af fransk charme.

Den utrolige historie om fakiren, der sad fast i et IKEA-skab

Romain Puértolas

Den indiske fakir og svindler Ahatashatru rejser til Ikea i Frankrig for at købe en sømseng på tilbud. Sengen er udsolgt, men han møder en kvinde i cafeteriet. Han vælger at overnatte i Ikea og må gemme sig i et Ikea-skab, som snart efter er på vej til England

Majorens sidste forelskelse

Helen Simonson

Med den typiske engelske landsby som scene leverer den debuterende forfatter en helt igennem fremragende og velskrevet historie om den sene kærlighed, livets værdier og døden.

Krokodillens gule øjne

Katherine Pancol

Denne episke fortælling skildrer fire kvinders liv i deres kamp for at leve og overleve livet.