Logo
Bogliste

Noget der ligner Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee

Elsker du også Dræb ikke en sangfugl af Harper Lee og ønsker at læse flere bøger, der griber fat om hjertet og udfordrer din forståelse af race, klasse og social uretfærdighed? Dyk ned i vores nøje udvalgte liste over fortællinger, der deler temaer med Harper Lees mesterværk.

Bøger på listen

Sæt en vagtpost ud

Harper Lee

En både vedkommende, vigtig og vellykket roman, men sin forgængers højder når den desværre ikke.

Syng, levende og døde, syng

Jesmyn Ward

Smertefuld, dramatisk og varm roman, der fortæller om sortes vilkår i Mississippi. Det hele er fint flettet sammen med magisk realisme, der forstærker den gode læseoplevelse.

Ekstremt højt & utrolig tæt på

Jonathan Safran Foer

Ekstremt rørende roman om en ikke helt almindelig 9-årig dreng, der har mistet sin far under terrorangrebet på World Trade Center.

 

Farven lilla

Alice Walker

Romanen er formet som en række breve fra Celie til Gud og søsteren Nettie, og det er ikke en særlig rosenrød beretning.

 

Den mystiske sag om hunden i natten

Mark Haddon

En vidunderlig roman med en alternativ hovedperson, som tager læseren med på en rejse ind i et liv, der virker som om, det leves i et helt andet univers.

Huckleberry Finn

Mark Twain

Hop på tømmerflåden med det litterære makkerpar, Huck og Jim, ned ad Mississippi-flodens dramatiske bugter og bliv beriget af en ultimativ klassiker i amerikansk litteratur!

Niceville

Kathryn Stockett

Stærkt medrivende, vedkommende og underholdende fortælling fra Mississippi i begyndelsen af 1960’erne, hvor tre kvinder beslutter at gøre en forskel.

Filmatiseret i 2011 af Tate Taylor under titlen "The Help".