Logo
Bogliste

Noget der ligner Ida Jessen

Hvis du er optaget af Ida Jessens psykologiske menneskeportrætter, så prøv at læse forfatterne på denne liste.

Bøger på listen

Skam

Karin Alvtegen

En psykologisk thriller om to vidt forskellige kvinders møde - en udadvendt akademiker og en indadvendt social taber, der begge har lig i lasten og svært ved at overskue fremtiden, mødes tilfældigt, og alt sættes på spidsen.

Livstørst

Audur Jónsdóttir

Audur Jónsdóttir lægger ikke skjul på, at Livstørst er en autofiktiv roman. Det er hendes eget liv, der er grundlaget for handlingen.

Aprilheksen

Majgull Axelsson

I 1950'erne blev den handicappede Desirée anbragt på en institution -  Hun har overlevet, kan hverken gå eller tale, men hun har andre evner.

Sortedam

Sissel Bergfjord

Opvæksten med en alkoholiseret mor trækker smertefulde spor ind i voksenverdenen for Sigrid, som venter sit første barn.

Dværgkrukken

Nina Bolt

Anholt i starten af 1960erne danner rammen om keramikeren Saras møde med lokalbefolkningen, folklore og familiehemmeligheder.

Det du mister

Lisbeth Brun

'Det du mister' af Lisbeth Brun er sprogets afdæmpede vuggen gennem sorgfulde landskaber, der er fyldt med alt det, der mistes.

Vejs ende

Lisbeth Brun

Lærke er arkitekt og enlig -  Da hun sygemeldes med stress, søger hun tilbage i sin fortid ved Limfjorden som plejebarn hos Anne og Holger - Natuen og de hjemlige omgivelser hjælper hende godt på vej.

Aber dabei

Julia Butschkow

Jens Martin er overlæge på en psykiatrisk afdeling, hvor der blandt patienterne er en sexfikseret advokat, en anorektisk forfatter og en ung deprimeret kvinde. Jens Martin selv og hans overmedicinerede kone har det heller ikke for godt

Hestens fødselsdag

Sidsel Falsig Pedersen

Tragikomikken er til at tage og føle på i Sidsel Falsig Pedersens herlige roman om at være at være på skideren og i tvivl om, hvem man selv er.

Huset ved kysten

Marianne Fredriksson

Nygifte Honora og Sexton Beecher slår sig i sommeren 1929 ned i et hus ved kysten i New Hampshire i USA. Sexton sælger kontormaskiner, og Honora passer hjemmet. Fremtiden ser lys ud, men børskrakket i 1929 får alvorlige følger for det unge par.

Ventetid

Marianne Gade

I Marianne Gades roman "Ventetid" udspiller handlingen sig over en week-end.

Patriarken

Trisse Gejl

Trisse Gejl har skrevet en samtidsroman om de gamle familiestrukturers fald, om ”det gamle Danmarks” udfordringer, men ikke mindst om savn og afmagt i forholdet mellem datter og far.

Ulvekvinten

Trisse Gejl

En kvindes sammenbrud oplevet gennem sønnens og venindens øjne. Trisse Gejl er tilbage med en stærk og medrivende fortælling om kærlighed og familierelationer.

Det taler vi ikke om

Anna Grue

Marie er vokset op hos sine morforældre, fordi mor, far og bror døde i en trafikulykke, da hun var spæd. Da mormoren dør opdager Marie, at sandheden er helt, helt anderledes.

Et hjem i Mørke

Katrine Grünfeld

Pelle og Mos flytter til Mørke, men deres indbyrdes forventninger stemmer ikke overens. Nutidsroman om et parforhold, hvor forskellighederne forvandles til fejl.

Lucca

Jens Christian Grøndahl

Kærlighedens veje er grundtemaet i Jens Christian Grøndahls hidtil største succesroman 'Lucca', som handler om to menneskers liv, der tilfældigt kommer i berøring med hinanden.

En plads i historien

Katrine Marie Guldager

Peter Fischer, der under besættelsen likviderede en stikker, er det tvære samlingspunkt i familien - Da han dør falder sammenholdet, men det giver også nye udviklingsmulighede.

Skandalen

Zoe Heller

Ondskabsfuld indvendig og omsorgsfuld udadtil fortæller Barbara sin veninde Shebas historie: den 40-årige kvinde forelsker sig i sin 15-årige elev Steven, og det kan naturligvis kun ende i den store skandale

Filmatiseret i 2006 af Richard Eyre under titlen "Notes on a Scandal"

I familiens skød

Christina Hesselholdt

Det kan være ensomt og smertefuldt at leve i en familie – "som at bide i sølvpapir". En gyngende pige i en blomstret sommerkjole.

Alt forladt

Helle Højland

Efter 21 års samliv - og senest en dramatisk adskillelse - dør Ibens meget ældre ægtemand af kræft -  Under forberedelserne til begravelsen fortæller hun intenst og dramatisk om deres skæbner og liv sammen.

Sorg og camping

Lone Hørslev

Fortiden er campingidyl og hvæsende modstand i Lone Hørslevs 'Sorg og camping', der er et retro-skarpt billede af 80'ernes udkantsdanmark.

Din næstes hus

Jette A. Kaarsbøl

Næstekærligheden kommer på en hård prøve i psykologisk trekantsdrama - ny og længe ventet roman af Jette A. Kaarsbøl.

Lette rejsende

Anne-Sophie Lunding-Sørensen

Emma er fotograf i Kathmandu - I Danmark venter mormorens begravelse - Og gensyn med en rodløs barndom, hvor hendes mor som ung forlod Jylland for at prøve lykken som fotomodel og senere endte i et landbrugskollektiv - Kan Emma forsones med familien og fortiden?

For meget lykke

Alice Munro

Med sin skarpe pen leverer forfatteren stærke psykologiske dramaer om menneskelige relationer i genkendelige temaer med et tvist.

Jelne

Henriette E. Møller

Stilsikker og meget velskrevet romandebut om pigen, der drog ud for at finde sig selv, sin fortid og sandheden om sin mors død. Fem stjerner – mindst! 

Vinder af Bogforums Debutantpris 2008.

Kaiser

Henriette E. Møller

Smuk roman om store følelser, om døden, om sorgen, om tilgivelse og om hemmeligheder og fortielser.

Siggi

Birgit Pouplier

15-årige Siggi føler sig skyldig i sine forældres død og må indlægges på et nervesanatorium - Hun lukker af for omverdenen, og først ved mødet med Noel indser hun, at der stadig er kærlighed til hende også.

Fingeren i flammen

Astrid Saalbach

'Fingeren i flammen' er en spændingsroman med et æstetisk motiv. Forholdet mellem skin og virkelighed bliver åbnet, og sandheden viser sig at være en usikker størrelse.

Fåresyge

Ina Merete Schmidt

Lars og Miriam mister deres nyfødte datter - For at komme på afstand af sorgen flytter de til Norge, men det afværger ikke en krise i deres forhold, som forfatteren beretter om i en både ironisk og realistisk tone.

Champagnepigen

Leonora Christina Skov

"Sex, løgn og fotografier" – samtidsthriller om jetset-livets sol- og især skyggeside.

Langt fra mig

Susanne Staun

Kris og Lars er gift, men er siden børnenes fødsel gledet fra hinanden - På en ferie får Lars sin elskerinde til at bortføre børnene - De flytter til England, mens Kris efter chokket tager affære.

Som om

Kristina Stoltz

En roman om kærlighed og familierelationer i spændet mellem barndommens frie rammer og den moderne kernefamilie. Ikke sådan lige at ryste af sig.

Nora Webster

Colm Tóibín

Irske Colm Tóibín beskriver et kvindesind i ensom kvindekamp med en fortryllende nænsomhed og indsigt. Smuk roman om en enkes kamp tilbage til livet i 1960’ernes Dublin.

Dengang vi var voksne

Anne Tyler

Vi kender den godt, hvad-nu-hvis-fornemmelsen; på én gang pirrende og let deprimerende, når vi får leget med tanken om, at livet, ens eget, kunne ha’ været et helt andet, hvis: "….jeg nu havde valgt en anden uddannelse, en anden kæreste osv…."

Det dyrebare

Linn Ullmann

Stemningsmættet og yderst medrivende familiehistorie om skyldfølelser, fortielser og hemmeligheder i bedste Linn Ullmann-stil.

Et velsignet barn

Ted Dekker

Originaltitel: Blessed child

Honningtunger

Helene Uri

En spændingsroman på det psykologiske plan forklædt som en underholdende historie om kvinder, og deres venskaber, når de er værst. Charmerende? – Nej, men til tider genkendeligt.

Det syvende møde

Herbjørg Wassmo

Rut er datter af en prædikant, og hendes barndom er præget af den norske indre missions rigide livsholdning; som voksen flytter hun til udlandet og bliver en berømt kunstmaler.

Tisvilde Strand

Alberte Winding

Alberte Winding har skrevet en enkel, smuk og lyrisk roman om skilsmisse, savn, tab, ensomhed og glæden ved børn.

Hustruen

Meg Wolizer

Det er chicklit for en mere moden læserskare, når Meg Wolitzer sætter et skarpt og underholdende lys på hustruens understøttende rolle i forbindelse med sin mands karriere.

Revolutionary Road

Richard Yates

April og Frank Wheeler er fanget i et skematisk og forudsigeligt forstadsliv i 1950'ernes USA, men de ønsker at forlade den trivielle spændetrøje.

Originaludgave: 1961

Filmatiseret i 2008 af Sam Mendes under titlen Revolutionary Road.

Easter parade

Richard Yates

Et stykke amerikansk historie om to søstre på hver sin side af en generationskløft. Men græsset er ikke altid grønnere på den anden side. Det kan faktisk vise sig at være vissent.

Den tid det tager

Hanne Ørstavik

Drama af voldsom psykologisk og psykisk art om familielivets traumer.