Logo
Bogliste

Noget der ligner Wilbur Smith

Wilbur smith er svær at sammenligne med andre forfattere, men her er alligevel nogle bud. Samtidig er der sat et par nyere spændingsforfattere på listen som ny inspiration.

Bøger på listen

Firmaknuseren

Jussi Adler-Olsen

Peter de Boer er firmaknuser, en mand der med alle midler miskrediterer andre firmaer, til de går fallit - Da den irakiske efterretningstjeneste går efter Q8, og vil bruge Peter som middel, er han pludselig hvirvlet ind i et meget farligt spil.

Kamelklubben

David Baldacci

Under sit arbejde som bodyguard for den amerikanske præsident bliver Secret Service-agenten Alex Ford klar over, at en gigantisk sammensværgelse blandt højtstående politikere og embedsmænd er under opsejling, men hvem vil tro ham, for han er allerede grundigt upopulær hos sine foresatte

Vildnis

Natasha Illum Berg

Efter at have sørget for begravelsen af en professionel storvildtjæger i Tanzania strander det velhavende engelske ægtepar Thomas og Beatrice pludselig i det afrikanske vildnis.

Cerberus

Clive Cussler

Dirk Pitt fra miljøorganisationen NUMA redder en masse mennesker fra et skibsforlis, deriblandt datteren til opfinderen af en revolutionerende ny motor der kan køre på havvand. Hvem har bevidst sænket skibet, hvem er ude efter opfindelsen.

Den brændende platform

Henrik Desmond

Russerne prøver ved hjælp af islamiske terrorister at sabotere den danske olieproduktion, og den hemmelige antiterrorgruppe Plan B må på banen.

Ulvenatten

Tom Egeland

Under en direkte norsk tv-udsendelse trænger en gruppe tjetjenske terrorister ind i studiet og tager deltagerne som gidsler for at få et frit Tjetjenien

Filmatiseret i 2008 under titlen "Ulvenatten". Instrueret af Kjell Sundvall

Jagtfalken

Stuart Harrison

Rørende og spændende beretning om Michael Somers, der efter tyve år hvoraf seks i fængsel, vender hjem til Little River Bend i British Columbia -  Hele lillebyen vender ham ryggen, men hans redning af en krybskyttesåret jagtfalk åbner de første døre.

I kærlighedens navn

James Meek

Året er 1919 - Borgerkrigen mellem de røde og de hvide raser, og i dette kaos undslipper Samarin en arbejdslejr i Sibirien, og finder frem til en lille landsby - Her hersker anarki, et regiment tjekkiske soldater har besat byen, indbyggernes mærkelige religion skræmmer, men Samarin finder også kæ

Diamanthandleren

Jan Larson

Dan Borre bliver chef for Zaire-afdelingen af et engelsk diamantfirma, og hans første opgave er at afsløre en illegal smuglervirksomhed, der har forbindelser ind i firmaet.

Tretten timer

Deon Meyer

Vicekriminalkommissær Benny Griessel fra Provinsens Indsatsstyrke i Capetown oplever de 13 længste timer i sit politiliv. En ung turist skal findes, et mord opklares, mange tråde samles, klarer han det?

Nattens skygger

Jodi Picoult

Da byggeriet af et shoppingcenter i den lille by Comtosook bliver sat i værk oven på en gammel indiansk gravplads, sker der mystiske ting.

I pagt med djævelen

Douglas Preston

En række mennesker findes myrdet i lukkede rum, tilsyneladende kogt op indefra. I rummene lugter der af svovl, og der er spor af en hov, men FBI-agenten Pendergast tror ikke på det okkulte

Den forsvundne hær

Paul Sussman

I året 523 fvt forsvandt Cambyses hær i Ægyptens ørken, og i 2000 bliver en ægyptisk antikvitetshandler og en engelsk arkæolog myrdet -  Med arkæologens datter Tara i orkanens øje opklares sammenhængen mellem sagerne.

Iscenesætteren

Louise Windfeld-Høeberg

Den danske diplomat Christian og hans kone Caroline bliver brikker i et spil, som skal vælte den diktatoriske præsident i Zimbabwe -  CIA står bag, og meningen er at piske en stemning i vejret, som skal få præsidenten til at gå af og genindføre demokratiet, men sådan går det ikke helt.

Himlens klare stjerne

Lars Ørlund

En dansk storvildtsjæger bliver blandet ind i en blodig konflikt i Botswana og må flygte for sit liv, sammen med en landsmand som er ansat i verdens største diamantmine, forfulgt af en international spekulant og hans håndgangne mænd

Den filippinske pirat

Helle Vincentz

Hæsblæsende krimi-thriller om den stræbsommer forretningskvinde Caroline Kayser, der bliver kastet ud i et dramatisk gidseldrama ombord på en dansk olietanker.