Logo
Bogliste

Noget der ligner Liza Marklund

Er du vild med svenske Liza Marklund og synes du, at det er svært at finde noget, der minder om Annika, Kvällpressen, Thomas og alle udfordringerne både i karrieren, i privatlivet samt i de kriminelle sager Annika rodes ind i, - ja så har vi her samlet en række romaner, der minder en hel del herom. God fornøjelse!

Bøger på listen

Flammepunkt

Linda Barnes

Kriminalroman om privatdetektiven Carlotta Carlyle, som her påtager sig at sikre en gammel kvindes lejlighed - forgæves - hvorefter opgaven drejer sig om mord, brandstiftelse, boligspekulation og et forsvundet, uvurderligt jødisk manuskript.

Koldt spor

Linda Barnes

Kriminalroman om den smarte, højhælede privatdetektiv Carlotta Carlyle, der denne gang må rode i sumpen under en Boston-politikerfamilies glatte overflade, da en 25 år gammel sag pludselig får nyt liv.

Aldrig mere fri

Sara Blædel

Krimi - I Skelbækgade i København bliver en ung kvinde fundet myrdet, og politiassistent Louise Ricks arbejde med opklaringen fører dybt ind i en iskold og kynisk verden af prostitution og kvindehandel.

Grønt støv

Sara Blædel

Uden hårdtslående action lykkes det forfatteren at skabe en spændende cocktail af mord, opklaringsarbejde og venindeforhold. 

Kald mig prinsesse

Sara Blædel

En række kvinder voldtages af en mand, de har mødt på netdating, Et af ofrene bliver kvalt, og kriminalassistent Louise Rick sættes på sagen, For at fange den anonyme mand opretter hun selv en netdating-profil.

En velegnet syndebuk

Edna Buchanan

Kriminalroman - Kriminalreporter Britt Montero overværer ved et tilfælde et barn bliver kørt ihjel af en teenager-voldsmand - På avisen bliver hun udsat for en bagvaskelseskampagne fra en kollega.

Helt på spanden

Liza Cody

Eva Wylie drømmer om at blive mester i brydning, er stor som et hus og slår en proper næve - Hun arbejder som nattevagt og ordner mystiske "ærinder" for et par gangstere, men bliver uforvarende skydeskive for rivaliserende bander.

Rovdyr

Patricia D. Cornwell

Krimi - Retsmedicineren Kay Scarpetta og hendes hjælpere bliver involveret i flere mystiske sager: fundet af et kvindelig, der er blevet torteret og seksuelt mishandlet, samt eftersøgningen af en familie, som er meldt savnet.

Varulv

Patricia D. Cornwell

Kriminalroman om retsmedicineren Kay Scarpettas arbejde med et mystisk lig i en container i Richmond, Virginia, men lige så meget om hendes fortvivlede forsøg på at genvinde fodfæste efter hendes elskede Bentons død

Evas øje

Karin Fossum

Kriminalroman -  I en norsk provinsby sker med kort mellemrum to mord, på henholdsvis en luksusluder og en stilfærdig familiefar, og under opklaringen bliver en yngre kvinde, kunstner og enlig mor, mere og mere interessant for politiet.

Fjendeland

Synne Garff

Studieværten Sofie Valeur skal dække den amerikanske præsidents besøg på Frederiksborg Slot - Det der skulle være et scoop udvikler sig til et mareridt, for hvem er det der planlægger et attentat på præsidenten, er det terrorister, gamle Stasi-folk, eller måske CIA?

Mord i Strawberry Fields

Lauren Henderson

Kriminalroman -  Sam(antha) - englænder, kunstner og ufrivillig privatdetektiv inviteres til New York -  Livsstilen passer hende fortrinligt, også som oplæg til den mordintrige, hun som sædvanlig klarer flot.

Nedtælling til mord

Gretelise Holm

Krimi med journalisten Karin Sommer, der havner i en højspændt krisesituation med attentat på integrationsministeren og tvivlsomme økonomiske forbindelser til Østeuropa.

Originaludgave: 2007

Paranoia

Gretelise Holm (f. 1946)

Kriminalroman - Da journalisten Karin Sommer finder sin døde kat ophængt på døren til sin lejlighed, og oplever natlige besøg af fremmede, henvender hun sig til politiet, som ikke kan finde nogle spor, og som mener at hun, der tidligere har haft psykiske problemer, blot lider af paranoia -  Men s

Under fuld bedøvelse

Gretelise Holm

Kriminalroman om journalisten Karin Sommer, der må grave helt tilbage til sin fødsel i 1945, da hun prøver at opklare, hvorfor nogen har forsøgt at myrde hende.

Originaludgave: 2005

Det Gud ikke så

Helena von Zweigbergk

Fængselspræsten Ingrid får gradvis indblik i den morddømte Guns liv, og sideløbende med at der kommer flere facetter på Gun, forandres Ingrid, og et billede af Sveriges udkanter tegner sig.

Manden med det lille ansigt

Helene Tursten

Krimi - Jagten på en ung piges morder fører kriminalinspektør Irene Huss ind i et miljø, hvor man handler med kvinder, og et liv ikke har nogen værdi. Trafficking har forgreninger i hele Europa, og nu ser det ud til, at en af de mest hensynsløse alfonser befinder sig i Göteborg

Se dem ikke i øjnene

Aino Trosell

Kriminalroman - Under en konference på et højfjeldshotel i Dalarna bliver den svenske forsvarschef skudt, og to andre honoratiores findes døde -  Siv Dahlin, der arbejder som stuepige på hotellet, samler så mange detaljer sammen, at hun selv kommer i fare.

Kæresteblind

Kim Småge

Krimi - Makkerparret Anne-kin Halvorsen og Vang er på sporet af en forsvunden prostitueret, men samtidig kæmper Anne-kin med egne problemer - forholdet til kæresten og lillebroderens spillegæld.

Containerkvinden

Kim Småge

Kriminalroman om makkerparret Anne-kin Halvorsen og Vang, som under efterforskningen af drabet på en gammel spritter finder tre unge kvinder begravet i skidt i en container på Nyhavna i Trondhjem.

Den tjekkiske forbindelse

Therese Philipsen

Krimi -  Journalisten Bettina sendes til Tjekkiet i en sag om en dræbt dansk langturschauffør - Med kollegaerne kommer hun vidt omkring og i livsfare, inden sagens overraskende løsning afsløres.

Originaludgave: 2007

Kyskhedsbæltet

Åsa Nilsonne

Kriminalroman - I svensk decemberkulde får Monika ansvaret for både en mandlig etnisk kollega og mordet på en kendt skuespiller, Lottie -  Lotties familieforhold er komplicerede, men meget, omend ikke alt, løser sig undervejs.

Uden ekko

Anne Holt (f. 1958-11-16)

Kriminalroman - Efter et halvt år i eksil i et italiensk kloster skal kriminalassistent Hanne Wilhelmsen rede trådene ud i en kludret mordefterforskning, hvilket ikke er populært hos alle kolleger.