Logo
Bogliste

Noget der ligner Christian Jacq

Har du læst alle Jacqs romaner om det gamle Egypten vil du måske også synes at romanerne på denne liste er fantastiske.

Bøger på listen

Guds konger

Lynn Austin

Omkring år 700 f.Kr. besættes Judæa af Assyrerriget. Davids søn Akaz er en brutal afgudsdyrker og forræder, der efterfølges af sønnen Hizkija, som genindfører moselovene. Han får sin styrke fra profeterne Esaias og Mika

Augustus

John Williams

En stor historisk roman om, hvordan en alt for ung dreng blev kastet hovedkulds ud i et næsten umenneskeligt magtspil, og på trods af alle odds endte med at blive den nådesløse hersker over det romerske imperium. 

Centurion

Simon Scarrow

Spændingsbog om historiske militære begivenheder i Romeriget, hvor det magtfulde rige udfordres af det meget mindre kongerige Palmyra beliggende i det nuværende Syrien

Romeren

Lasse Holm

Historisk roman fra Rom år 91 f.Kr., hvor virkelige hændelser som mordet på folketribunen Drusus inddrages. Lægen Demitrios bliver involveret i opklaringen, og sagen fører ham fra høj til lav og til sidst på slagmarken for at opsøge sandheden.

Solgudens kald

Marion Zimmer Bradley

Fri genfortælling af Homers "Iliaden". Kassandra forudser byen Trojas skæbne og fald. Ingen tager hendes spådomme alvorligt; mindst af alle hendes far, kong Priamos. Hun lader sig indvie til præstinde og følger Solgudens kald

Himlens heste

Gillian Bradshaw

Historisk fantasyroman fra 2; århundrede f;Kr; om den unge græske kongedatter Heliokleias ulykkelige fornuftægteskab med den meget ældre kong Mauakes af Ferghana i Centralasien, og hendes forelskelse i hans søn Itaz

Gravrøveren

Antonio Cabanas

Shesenure og hans søn Nemenhat frister en kummerlig tilværelse som gravrøvere i Egypten under det 20; dynasti indtil de finder en intakt grav, der sikrer dem økonomisk resten af livet -  Da dele af byttet skal afsættes, kommer de desværre i kontakt med farlige personer.

Nero

Vincent Cronin

I årene 54-68 regerer kejser Nero Rom i et politisk spil, og som hans nærmeste rådgiver sidder hans tidligere lærer Lucius Seneca, som tvinges til selvmord, da han nægter at deltage i et komplot mod Nero

Poseidons guld

Lindsey Davis

Kriminalroman fra Rom i år 72 hvor Marcus Didius Falco efter 6 måneders ophold i det vilde Germania er tæt på at blive kastet for løverne som hovedmistænkt i en mordsag

Det røde telt

Anita Diamant

Med udgangspunkt i Gamle Testamentes 1. Mosebog fortælles Dinas dramatiske livshistorie, eneste datter til Jakob med de 12 sønner. 

Nefertiti - dødebogen

Nick Drake

Historisk spændende krimi, der giver sit bud på, hvad der overgik Egyptens smukkeste kvinde Nefertiti, og hvorfor hun forsvandt midt i sin storhedstid.

Dronning af blod

Anika Eibe

Kongedatteren Arsinoe fra Alexandria bortgiftes omkring 300 før Krist  til kongen af Thrakien og forelsker sig straks i sin stedsøn - Tid og sted giver hende et turbulent liv med magtspil, krige og intriger alle vegne.

Spartacus

Howard Fast

Roman om slaveoprøret i Rom i sidste århundrede f.Kr.

Den fremmede konge

Pauline Gedge

I flere dynastier har Egyptens konger - setui'erne - været af fremmed herkomst, men omkring 1500 f; Kr kulminerer utilfredsheden - Efterkommer af den sidste farao - Seqenere Tao - samler magt og styrker og starter et oprør.

Den vingede Farao

Joan Grant

Roman fra det gamle Egypten om dronningen Sekita, der levede 3000 f.Kr.

Horus' øjne

Joan Grant

Historisk roman fra det gamle Egypten omkring 3500 f.Kr., hvor den despotiske Farao afløses af en hersker med mere liberale anskuelser. Reinkarnationstanken spiller en væsentlig rolle i romanens univers.
Samhørende: Horus' øjne ; Horisontens herre

Legionæren : 6. centurie

Jens Jørgen Hansen

Den unge Marcus lader sig indrulle i den romerske hær og udstationeres i en lejr langt mod nord, hvor han får brug alle sine evner med en katapult, da lejren angribes af Hilthred; en høvdingesøn med et voldsomt magtbegær

Pompeji

Robert Harris

Da ingeniøren Attilus omkring år 80 kommer til Pompeji for at udbedre en fejl ved vandtilførslen, opdager han hurtigt, at noget katastrofalt er under opsejling

Babylon

Erik Juul Clausen

Historisk roman - Græske Cassandra og Philip er i Egypten for at studere lægekunst - Faraoen sender dem til Jerusalem for at holde øje med udviklingen op til byens fald i 568 f;Kr; hvor de deltager i folkeforflytningen til Babylon -  Bibelske personer, myter og sagn flettes ind i den de

Til verdens ende

Thomas Locke

I år 338 eKr råder kaos i Romerrigets provinser -  Efter et giftattentat sendes Kieran til Konstantinopel - Undervejs venter store udfordringer: pirater, forræderi, fængsel og et opgør med halvbroderen, men også Lydia - en stor kærlighed.

Akhnaton

Najib Mahfuz

Farao Amenhotep IV bryder med den gamle religion, forandrer navn til Akhn-Aton, og tilbeder solen Aton, forlader Theben og grundlægger den hellige by Amarna sammen med hustruen Nefertiti, men de er oppe mod stærke kræfter, præsteskabet og de magtfulde mænd i riget.

Den romerske familie

Colleen McCullough

Rom trues udefra, og hjemme er vejen til senatet penge og fornem familie. Ægteskab med Julia-søstrene bliver afgørende for den hæderlige Gaius Marius og den småforbryderiske Sulla.

Neropolis

Hubert Monteilhet

En ædel ung romer, en af de første kristne, er midtpunktet i en vidtfavnende og detaljeret skildring af det gamle Rom på kejser Nero's tid.
2 Bind

Ild fra himlen

Mary Renault

Historisk roman om Alexander den Stores (356-323 f.Kr.) barndom og ungdom ved faderen, kong Filip II af Makedoniens, hof. Han viser tidligt sine glimrende evner, men forholdet til forældrene formørker hans tilværelse.

Romersk blod

Steven Saylor

Opdageren Gordianus hyres år 80 før Kristus af den unge jurist, Cicero, der skal have hjælp til forsvaret af jordejeren Sextus Roscius, der er anklaget for mord på sin egen far.

Samhørende: Romersk blod; Nemesis' armé; Catalins gåde; Venus-kastet

Flodguden

Wilbur A. Smith

Med den velbegavede slave Taita som talerør berettes om dagligdag og lidenskab i det gamle Ægypten, på et tidspunkt hvor nationen rystes i sin grundvold af krig og magtbegær.
Samhørende: Flodguden ; Magiens mester

Vand til vin

Bodie Thoene

Den romerske centurion Marcus har opholdt sig i Galilæa i længere tid og har et fornuftigt forhold til lokalbefolkningen. Den politiske situation er spændt, og rygterne svirrer om den mystiske profet Jeshua ...

Den assyriske spion

Jonatan Tylsgaard Larsen

Den assyriske kaptajn Ea-nasir bliver efter eget ønske spion i Judæa, men bliver splittet mellem sin trofasthed og sin facination af det judæiske, ikke mindst enken Natanja.