Logo
Bogliste

Noget der ligner Naja Marie Aidt

Naja Marie Aidts forfatterskab kredser især  om vores moderne liv, hverdagen og hvordan mennesker lever sammen, kommunikerer og i det hele taget forholder sig til hinanden. Emnerne kan være tunge, det er både utroskab, sygdom, død, vold, angst, seksualitet og kærlighed der tages op. 

I denne liste har jeg medtaget  både novellesamlinger og  romaner, der alle har det tilfælles at de handler om vores moderne liv, hverdagen, hverdagssituationer og helt almindelige mennesker. Nogle af titlerne har også det groteske og overraskende tilfælles med Aidt, mens andre blot handler om det der sker her og nu, og de mange liv og skæbner, som vi møder på vores vej.

Bøger på listen

Med hensyn til Harry og andre fortællinger

Natasha Illum Berg

Klassiske europæiske noveller skrevet på afrikansk livserfaring. Resultatet er seks gode fortællinger udført let og træffende.

 

Plan B. Noveller

Lisbeth Brun

Novellerne skildrer temaer, episoder og hændelser i helt almindelige menneskers liv. Vi møder en række skæbner, som kæmper med deres eget liv og deres egen identitet

Der er ingen bjerge i Danmark

Julia Butschkow

Der er ingen bjerge i Danmark – men Julia Butschkows novellesamling af dette navn har litterære højdepunkter.

Den trettende kvinde

Lydia Davis

Noveller i lommebogsformat fulde af visdom, detalje, humor, benægtelse, mystik, poesi og smuk natur.

Hvis det er

Helle Helle

En berusende læseoplevelse! Med en stærk undertone af vemod er Helle Helles stemme endnu smukkere og mere insisterende end nogensinde i denne roman.

Superego

Jakob Ejersbo

De er unge, under ingen omstændigheder over 30, de er tjekkede, de har stil og stramme kroppe og er indimellem afstumpede, Jakob Ejersbos navlebeskuende superjeg’er.

Så må vi se

Sidsel Falsig Pedersen

Indhold: Lysbilleder ; Flow ; Jeg håber at nogen ser mig ; En dejlig dag ; Kursus ; Udflugt ; Hun møblerer om ; Medfødt ; Star ; Weekendtur ; Kort ophold ; Havebanken ; Bella ; Ved sengen ; Middagsbord ; Hans bil ; Nat ; Varme kilder ; På stationen ; Frugt og grønt ; Omklædning ; Globryllup ; Gen

Et hjem i Mørke

Katrine Grünfeld

Pelle og Mos flytter til Mørke, men deres indbyrdes forventninger stemmer ikke overens. Nutidsroman om et parforhold, hvor forskellighederne forvandles til fejl.

Agterudsejlet

Christina Hesselholdt

Christina Hesselholdts afslutning er et af de mest overraskende og værdifulde bidrag til dansk kortprosa i vor tid. 

Drengen på stentrappen

Katrine Marie Guldager

I denne samlede udgave af Katrine Marie Guldagers tre fremragende novellesamlinger kommer vi fra København til Afrika og tilbage igen. Væsentligt klogere end da vi tog afsted.

En have uden ende

Christina Hesselholdt

Tyve skarpe, billedrige prosastykker, som i et poetisk sprog afspejler en spændende forfatters iagttagelser, refleksioner og oplevelser.

Postkort til Annie

Ida Jessen

Ida Jessens nye novellesamling om kvinders ensomhed og uforløste kærlighed får denne læser til at længes efter at lægge armene om disse kvinder. Det er stort, når en forfatter kan bevæge i den grad!

Gråspurve

Claes Johansen

Originaludgave: 2006

Nu tuder jeg igen

Jacob Berner Moe

Noveller om almindelige mennesker i hverdagssituationer om det besværlige samliv mellem personer, der som hovedregel egentlig vil hinanden det godt, men hvor en forkert replik, det usagte eller misforståelser får kommunikationen til at bryde sammen og situationer til at udvikle sig forkert eller

Livet

Alice Munro

Mesterlige noveller i Nobelprisklassen og for første og måske eneste gang også livsfortællinger om forfatterens egen opvækst.

Væk

Alice Munro

Novellesamlingen indeholder otte historier, alle med kvinder som hovedpersoner - de skildrer skelsættende oplevelser i hverdagen, en hverdag som de fleste kan genkende.

Kantslag

Dorthe Nors

Dorthe Nors' forskudte gennembrudsbog slår lige så hårdt som titlen lover.

Lejlighedssange

Stine Pilgaard

Læs denne bog hvis du vil have en eksperimenterende og udfordrende læseoplevelse fuld af fabulerende sprogblomster og humor.

Tryghedsnarkomaner & Hold kæft og vær smuk

Vita Andersen

Digte og noveller fra 1970’erne, hvor ensomhed og ensformighed står som fællesnævner for kvinder, der er ofre i en mandsdomineret verden.