Logo
Bogliste

Mobning

Mobning er ikke for børn. Det burde det ikke være. På denne liste kan du finde bøger om grove drillerier for små og store børn. De sidste bøger på listen er for unge og handler blandt andet om digital mobning.

Bøger på listen

Brøl, min bror

Sofie Boysen

Livtag med tunge emner som mobning, ensomhed, venskab og identitet.

En som mig

Boel Gerell

En fin bog for store børn om at føle sig mærkelig og blive mobbet, men også om at lære at se styrkerne i at være anderledes.

Min bedste ven, Isabella

Lin Hallberg

En hjertevarm bog om at være anderledes og om kærligheden og venskabet mellem en dreng og hans hest.

Claras bog

Inge Duelund Nielsen og Gitte Gade (Ill.)

Inge Duelund Nielsen og Gitte Gade har sammen skabt en bog af stor skønhed, der nænsomt, poetisk og indlevende behandler mobning og ensomhed.

Kajas krydser

Trine Juul Hansen

En hjertegribende og rammende letlæsningsbog om Kaja, der bliver holdt udenfor af de andre piger i klassen.

Det mærkelige dyr

Helga Bansch

Det kan være rigtig svært, når der sker noget nyt i hverdagen. En ny person i klassen eller på vejen, som måske ikke ligner dig og dine venner, kan få sammenholdet til at føles truet. 

Jimmy Mælkeøre : en ræv bliver rød

Christian Seltmann

Smuk billedbog om mobning med ræven Jimmy, vildsvinet Puk og det store næsehorn Nadja, der kommer fra menneskenes verden, hvor der ikke er plads til næsehorn.

Forbandelsen over Laitana - den magiske sten

Sissel Moody

God start på fantasytrilogi skrevet af en debuterende dansk forfatter. Romanen indeholder både realistiske emner, som børn og unge kan relatere til, samt en god portion magiske væsner.

Kaptajnen & Bolsjeprinsessen

Sandra Schwartz

Empatisk og fin vendebog og vennebog om ensomhed, savn og og to børn, der fortæller hver sin version af deres fælles oplevelser i skolen.

De Hemmelige Youtubere

Maria Rørbæk

Fra outsidere til youtubere. Maria Rørbæk romandebuterer med en fin fortælling for tweens om at skille sig ud og stå ved sig selv.

Victor og verdenshavet

Linda Lassen (f. 1948)

Når man har mistet sin mor, bliver drillet i skolen og bekymrer sig alt for meget, kan livet være rigtig svært. God hverdagshistorie om Victor, der er en smule anderledes end sine klassekammerater.

Thornhill

Pam Smy

En sindsoprivende stærk og dyster graphic novel, der tager udgangspunkt i emner som ensomhed, mobning og omsorgssvigt. Hele historien forgår i rammerne af en klassisk gyserfortælling.

Jeg er Albert Storm : måske en historie

Zenia Johnsen

Albert Storms bror er forsvundet, og snart er det som om, at han aldrig har eksisteret. En foruroligende og finurlig roman med et filosofisk og eksistentielt twist.

21 måder at dø

Sarah Engell

Engang var de 15-årige Stella og Amalie bedste veninder. Med udgangspunkt i jalousi lægger Amalie Stella for had og får flere og flere med i et mobbeprojekt, som langsomt nedbryder hende.

Tag gaden tilbage

Sarah Engell

Ungdomsbøger er det nye sort, og dette er et pragteksemplar af slagsen. Mød Polly fra Hirtshals, der drømmer om mere end at filetere fisk.

Alena

Kim W. Andersson

Vildt flot og enormt uhyggelig tegneserie om vold og mobning på en kostskole, hvor mobningen eskalerer til frygtelige handlinger, man slet ikke kan fatte.