Logo
Bogliste

Helsingør i litteraturen

Nævner man Helsingør i litterære sammenhænge, slipper man ikke uden om også at nævne skuespillet 'Hamlet' af William Shakespeare. Men der er også andet litterært guld, der omhandler den nordsjællandske by. På denne liste har vi samlet en række værker, hvor Helsingør Kommune figurerer.

Bøger på listen

Samlede skuespil IV

William Shakespeare

De lystige koner i Windsor - Julius Cæsar - Som man behager - Hamlet - Helligtrekongersaften - Troilus og Cressida 

Israel Falk

Lars Kjædegꜳrd

Georg har flere damebekendtskaber, som han dyrker med glæde. Selvom han er blevet 62, er han stadig sportstrænet og i stand til at elske med Elise både aften og morgen.

Originaludgave: 2003

Resten er tavshed

Jakob Knudsen

Et lig er fundet ved Kronborg, den dræbte viser sig at være en kendt og kontroversiel klimaforsker som havde et forhold til politikommissær Swanes elskede niece som nu er forsvundet. Swane er overbevist om at morderen skal findes inden for forskerverdenen

Som små soldater

Gertrud Tinning

Ingeborg Hansen arbejder som billetdame på Helsingør Station, da hun en aften bemærker to små børn, der sidder alene i venteværelset. Da hun forsøger at finde deres familie bliver hun involveret i en række begivnheder, hvor der går tråde tibage til besættelsen

Hvad skovsøen gemte

Palle Rosenkrantz (f. 1867)

Det er over 100 år siden, Palle Rosenkrantz skrev Danmarks første detektivhistorie. Meget er selvfølgelig sket i de forløbne 100 år, ikke mindst i forhold til afhøring af mistænkte og omgang med bevismateriale.

Originaludgave: 1903

Den man elsker

Therese Philipsen

En 11-årig pige forsvinder på vej til skole, og politiassistent Liv Moretti fra Nordsjællandsk Politi bliver sammen med en specialenhed sat på opgaven. Let tilgængelig krimi fra det mondæne Espergærde. 

Montebello

Lars Kjædegaard

Poul driver Ærligt Nærvær, et sted hvor folk kan komme og fortælle om deres problemer, og - hvis de vil - høre Pouls ærlige mening.

Espegare

Jan Thielke

Kim er søn af den følelsesforstyrrede Lene og den ældre og traditionsbundne Humphrey. Begge har alt rigeligt at gøre med deres, og det har Kim også.