Logo
Bogliste

Tjernobyl - atomkraftulykken i 1986

Den 26. april 1986 markerer en af de mest skæbnesvangre dage i menneskehedens historie: Tjernobyl-atomkraftulykken. Reaktoreksplosionen på kraftværket nær byen skabte en katastrofe af hidtil uset omfang, der har efterladt langvarige spor.

Listen her giver dig en forståelse af katastrofens mange facetter. Fra de øjeblikkelige konsekvenser og nødsituationer til de langsigtede sundheds- og miljømæssige konsekvenser.

Disse værker belyser Tjernobyl-katastrofen på en måde, der fremmer forståelsen af atomkraftens dobbelte ansigt - som en kilde til bæredygtig energi og som en potentiel trussel mod livet på jorden.

Bøger på listen

Forår i Tjernobyl

Emmanuel Lepage

En dokumentarisk beskrivelse af et kunstnerbesøg på Ukraines største turistattraktion. De smukke tegninger og overvejelser efterlader et uudsletteligt indtryk.

De døde fylder dagene med en smag af mønter

Carsten Müller Nielsen

Gennem en historie, der starter i fragmenter, har Carsten Müller Nielsen med sin Tjernobylroman skrevet en bog om menneskers kamp for at holde sig ude af glemslen.

Bøn for Tjernobyl

Svetlana Aleksijevitj (f. 1948)

Mere end hundrede rystende vidnesbyrd fra Tjernobylkatastrofen i 1986. Vidnerne er alle fra Hviderusland, der blev hårdest ramt, og er indsamlet af nobelprisvinderen.

Baba Dunja og kærligheden

Alina Bronsky

Sjældent har jeg følt mig i så godt litterært selskab som sammen med Baba Dunja i romanen om livet i dødszonen udenfor Tjernobyl.

Den usynlige Ivan Isaenko

Scott Stambach

Ivan Isaenkos dagbogsblade er en uforglemmelig og uafrystelig historie om livet som patient på Mosyr Hospital for Alvorligt Syge Børn.

Efter mørkets frembrud

Antoine Choplin

Mesterlig, lavmælt roman om at vende tilbage til et ufremkommeligt Tjernobyl, hvor forandringen er total.

Tjernobyl - atomulykken der ændrede verdenshistorien

Peter Suppli Benson

På saglig og engageret vis formidler forfatter og fotografer de indtryk, resterne af katastrofen gør i dag, og fortæller grundigt og redeligt om hændelsen og håndteringen.