Logo
Bogliste

Billedbøger om skilsmisse

Cirka 1 ud af 3 børn i Danmark har forældre, der er skilt. Der findes mange gode børne- og ungdomsbøger om livet med to hjem og sammenbragte familier. Disse er for de yngste 3-8 år.

Bøger på listen

Himmeløjne

Trine Bundsgaard og Signe Kjær (Ill.)

En forløsende og nødvendig billedroman til større børn om skilsmisse, svigt og alkoholmisbrug.

Hval

Anna Jacobina Jacobsen

Med Anna Jakobinas umiskendelige streg får sindsstemninger og følelser form og fylde i poetisk og abstrakt billedbog om at bearbejde sine forældres skilsmisse.

Fuglepigen Vega

Kristina Stoltz og Nana Torp (Ill.)

Fortræffelig højtlæsningsbog om ensomhed, fantasi og mod. Tegningerne er fortryllende og farverige og fanger læseren ind i fortællingen.

Dengang Amalie fik sindssygt mange papforældre

Signe Kjær & Signe Kjær (Ill.)

Aakeson har vanligt glimt i øjet, og bogen er god at læse op for mindre børn, så man kan få en snak om deres eller andres forskellige familieforhold.

Magda vil hellere lege

Anne Sofie Hammer & Sira Stampe (Ill.)

Kunsten at navigere mellem to hjem skildres med lige dele humor og varme i bøgerne om Magda. Den kærlige, lidt kaotiske hverdag i en småbørnsfamilie vil vække genkendelse.

Heks!

Kim Fupz Aakeson & Rasmus Bregnhøi (Ill.)

Humoristisk, skørt og fantasifuldt. Kim Fupz Aakeson når han er allerbedst i denne fortælling i børnehøjde om et for mange børn meget aktuelt emne; skilsmissen og fars nye kæreste.

Må jeg få mit gulvtæppe med hjem til mor?

Anne Sofie Hammer

Kunsten at navigere mellem to hjem skildres med lige dele humor og varme. Den kærlige, men lettere kaotiske og travle hverdag i en småbørnsfamilie vil vække genkendelse hos mange.

Mig og min mor og Emilie og Emilies far

Kim Fupz Aakeson

Det er ikke nemt at få nye venner, når ens mor ikke kan sove om natten, lider af rengøringsvanvid  og har en voldsom trang til at drikke andre menneskers blod.

Krigen

Gro Dahle

Krig er grusom for alle der oplever den på nærmeste hold. ’Krigen’ skildrer en grim skilsmisse set med barnlige, følsomme øjne.