Logo
Bogliste

Erotiske klassikere

I litteraturhistorien findes der sider, der kan få kinderne til at antage en dybere nuance af rød.

De erotiske klassikere har gennem tiden udfordret grænser, skubbet til normer og pirret nysgerrigheden hos læserne. Fra forfinede antydninger til de de mere direkte tilgange har disse værker formået at tænde flammer af passion i læseren.

Bøger på listen

Fanny Hill

John Cleland

Historien om den forældreløse Fanny, der ender som glædespige på et bordel, er uden tvivl en klassiker, og den holder stadig. Mænd med tendens til penismisundelse bør dog holde sig langt væk!

Madame Bovary

Gustave Flaubert

Historien om den lidenskabelige Emma Bovary, der kan sætte sind og sanser i kog, er ikke til at komme udenom. 

Originaludgave: 1857

 

Lyst og forbrydelse

Donatien Alphonse François de Sade

Var Marquis de Sade litterat og filosof - eller var han en simpel sadist, der brugte sine bøger til at få afløb for lysterne, mens han var fængslet?

Barbara

Jørgen-Frantz Jacobsen (f. 1900)

I 1700-tallets Thorshavn besnærer præsteenken Barbara mændene med sin erotiske udstråling og naive forelskelser.

Originaludg.: 1939 

Lumre dage

Eduard von Keyserling

Fortryllende sommerroman om lidenskab og rastløs ungdommelighed lyser som en lille juvel, fuld af farver og sanser.

Venusdeltaet

Anaïs Nin

15 erotiske noveller, der får blodet til at rulle lidt raskere i årerne. Her bliver seksuelle udskejelser af næsten enhver tænkelig art serveret på sanselig og yndefuld vis. Læs, suk og støn!


Originaludgave: 1969

Lady Chatterleys elsker

D. H. Lawrence

'Lady Chatterleys elsker' står i dag som en klassiker. Det er en meget sanselig fortælling om en kvindes liv, frigørelse og ikke mindst lyst.

Originaludgave: 1928

De små fugle

Anaïs Nin

Æggende, yndefulde, erotiske noveller, skrevet i 1940erne, men på mange måder meget moderne.


Originaludgave 1979 

 

 

Kontrakten

Adda Lykkeboe

Ægteparret Maria og Johann er i krise, fordi han har haft en tilfældig affære. Hun opstiller en kontrakt der pålægger dem begge åben utroskab, og giver dermed deres ægteskab et nyt fundament.

Anelser

Ane Schmidt (f. 1949)

Jeg: En 33-årig kvinde, fortæller i korte klip om sit liv, med særlig vægt på sine erotiske erfaringer. Ham: I en række surrealistiske drømmesekvenser skildres en passioneret kærlighedsaffære mellem en ældre mand og hans datter

Elskeren fra Nordkina

Marguerite Duras

Elskeren fra Nordkina er en kærlighedshistorie, og som i klassiske kærlighedsfortællinger er historien om den 27-årige unavngivne kineser og det kun 14-årige barn ulykkelig.

Lulu

Almudena Grandes

En ung spansk kvindes erotiske udvikling gennem en lang række seksuelle variationer og eksperimenter, fra det uskyldige til det dødsensfarlige.

Creme fraiche

Suzanne Brøgger

Suzanne Brøgger giver ordet til et aktivt handlende, skabende, selviscenesættende, kropsbevidst og kvindeligt subjekt i sin selvbiografiske føljeton.

Originaludgave: 1978

Afrodite

Isabel Allende

SPISELIG, SANSELIG, SMUK er Isabel Allendes 'Afrodite'; prøv hendes sensuelle rundrejse i lande og madvarer; den har det ene formål at lokke dig i safternes og sansernes vold!

Hans kvinde

Emmanuèle Bernheim

Lille psykologisk studie i en kvindes følelsesliv. Claire er 30 år, privatpraktiserende læge i Paris, og besat af Thomas, måske fordi han kun kan/vil give hende en del af sig selv

Dekameron

Giovanni Boccaccio

Glæd dig til at stifte bekendtskab med denne vidunderlige klassiker. Du vil fryde dig over morskaben!

Originaludgave: 1348-53

Lyst

Elfriede Jelinek

Køligt registrerende skildring af forholdet mellem en velhavende østrigsk fabrikant med sadistiske tilbøjeligheder og hans kone, som tvinges til at underkaste sig hans lyster.

Sløret: eventyrdigt

Suzanne Brøgger

Erotisk 1001-nats eventyrdigt på vers om yndlingsslavinden Azryade, der fortæller om erobringer og sex for at holde sheik Jafars sværd fra at dræbe hende

Slagteren

Alina Reyes

En ung kunststuderende pige har feriejob i en slagterforretning, hvor det nøgne kød, slagterens verbale tilnærmelser og pigens drømme og fantasier går op i en højere erotisk enhed.

Justine

Donatien Alphonse François de Sade

'Justine eller Dydens genvordigheder' blev første gang udgivet i 1787, den er nu en klassiker og ét af de Sades kendteste værker.

Originaludgave: 1791

Elskeren

Marguerite Duras

Und dig selv at læse en af litteraturhistoriens mest uforglemmelige kærlighedsromaner, der skildrer en ung piges passion i 1920’ernes Indokina. 

Originaludgave: 1984