Logo
Bogliste

Eventyr for små og store

Fantastiske eventyr til selvlæsning og højtlæsning. Hovedpersonerne lider afsavn og møder forhindringer, men også hjælpere, og så ender det hele ofte godt.

Bøger på listen

De vilde svaner og fem andre eventyr

H. C. Andersen (f. 1805)

Et udvalg af H. C. Andersens kendte eventyr er nænsomt genfortalt af Zakiya Ajmi og vidunderligt illustreret af Ida Rørholm Davidsen. 

Prinsessen i den sovende skov og andre eventyr af Perrault

Tore Leifer og Anja Gram (Ill)

Tore Leifer har med sin levende fortællestil aktualiseret indholdet i Perraults eventyr med vidunderlige illustrationer af Anja Gram.

Den store H.C. Andersen eventyrbog

H. C. Andersen (f. 1805)

Smuk samling af illustrerede genfortællinger tilfører en yderligere dimension til de kendte og mindre kendte eventyr.

Hans og Grete

Hélène Beney

Tegneserieversion af det klassiske folkeeventyr om søskendeparret Hans og Grete, der må så grueligt meget igennem, før de kan leve lykkeligt til deres dages ende.

Der er engang: 7 eventyr til tiden

Kim Fupz Aakeson

7 af vore klassiske eventyr har her fået en meget nutidig form, hvor Den grimme kylling bliver e-sportsmillionær og Rødhætte er SOSU-assistent.

Seks eventyr

H.C. Andersen og Lars Gabel (ill.)

En stor og flot bog med seks af H.C. Andersens mest kendte eventyr med en prisværdig synergi mellem den poetiske tekst og Lars Gabels sanselige illustrationer.

Et eventyr

Sanna Borell

Et sjovt og anderledes eventyr om den lille pige, der går langt ud i skoven og møder ulvene og en helt enorm kanin. 

Den lille havfrue

Anna Milbourne

Det kendte eventyr om den lille havfrue genfortælles i en sanselig billedbogsudgave med både flapper og udstansninger.

Guldlok og de tre bjørne

Kathleen Amant

En genfortælling af det klassiske eventyr om bjørnefamilien og den lille pige med det gyldne hår for de mindste børn.

Fuglenes herre

Rogério Andrade Barbosa

Et smukt og anderledes eventyr fra Angola om en lille fugl med stor udholdenhed, der inspirerer mennesker til at være stærke.

Samlede ækle æventyr

Rune T. Kidde

Efter at have læst Rune T. Kiddes tolkninger af de gamle eventyr, bliver de oprindelige eventyr aldrig helt de samme. 

Rødhætte og ulven

Anna Milbourne

Det kendte eventyr om den lille Rødhætte i sanselig billedbogsudgave i tykt pap med både flapper og udstansninger.

Den grimme ælling

H. C. Andersen

Eventyret om den grimme ælling er tidløst og henvender sig til både børn og voksne. Her i en billedbogsudgave, hvor også de mindste kan være med.

Kejserens nye klæder

H. C. Andersen

Et genialt eventyr, der måske burde læses oftere af voksne end af børn. Men også børn får noget ud af det.

Klods-Hans

H. C. Andersen

De fleste kender eventyret om Klods Hans, som i sidste ende løber med prinsessen og det halve kongerige. Her er det i billedbogsudgave, så også de mindste kan være med.

Udvalgte eventyr (Ill Birgitte Ahlmann)

H. C. Andersen (f. 1805)

De kendte og elskede eventyr er smukt illustreret med skønne, farverige og børnevenlige illustrationer af Birgitte Ahlmann.

5 minutters eventyr

Peter Gotthardt

Eventyrsamling af alverdens elskede eventyr i forkortet udgave tilsat de skønneste illustrationer.

Fedel-lej

Dianne Hofmeyr

Farverig og sprælsk gendigtning af et sydafrikansk eventyr om musikkens magi  og om at stå fast og forfølge sine drømme trods modgang.

Den flyvende Kuffert (Ill. Sussi Bech)

H. C. Andersen (f. 1805)

Eventyr af eventyr, der er flettet ind i hinanden, skaber en fortælling i fortællingen. Prisbelønnede Sussi Bech står bag denne nyillustrerede udgave med skønne billeder i flere formater.

Eventyrbogen

Peter Madsen

"Eventyrbogen" indeholder 25 af de allerbedste, klassiske eventyr. Alle eventyrene er genfortalt af Peter Madsen i deres fulde længde og nænsomt bearbejdet i en moderne sprogtone med afsæt i særligt Perraults, brødrene Grimms, Asbjørnsen og Moes sa

Den lille havfrue (Ill. Lars Gabel)

H.C. Andersen

Det klassiske eventyr om havfruen, der ofrer alt for kærligheden, er som født på ny i denne vildt flotte udgave, formidabelt illustreret af Lars Gabel.

Snedronningen (Ill. Lars Gabel)

H. C. Andersen (f. 1805)

Lars Gabels smukke illustrationer ledsager H. C. Andersens elskede eventyr og vækker det til live i et nyt fantasifyldt billedunivers.

Fyrtøjet (Ill. Lars Gabel)

H. C. Andersen (f. 1805)

Lykken står den kække bi i eventyret om soldaten, der med snarrådighed og tro på sig selv vinder det ganske kongerige. Fremragende illustreret af Lars Gabel.

Børnenes H.C. Andersen

H.C. Andersen

En særlig smuk udgave af nogle af eventyrmesterens kendte og mindre kendte fortællinger, nogle endda på lyd, illustreret af en af Danmarks dygtigste illustratorer og fortolkere.

Askepot (Bernadette Watts)

Brødrene Grimm

Bernadette Watts illustrationer er som skabt til Brødrene Grimms eventyrtradition - denne gang i en flot genfortælling af Askepot.

Rapunsel (Bernadette Watts)

Brødrene Grimm

Den smukke billedbog genfortæller det klassiske eventyr om Rapunsel iklædt Bernadette Watts farverige, impressionistiske tegninger. Et samleobjekt for eventyrelskere.

Tornerose (Bernadette Watts)

Brødrene Grimm

Bernadette Watts magiske tegninger er balsam for sjælen i denne rigt illustrerede udgave af Grimms eventyr om Tornerose.

Den lille rødhætte (Bernadette Watts)

Brødrene Grimm

Fineste udgave af det klassiske eventyr om Den lille Rødhætte. Bernadette Watts nostalgiske illustrationer er et kig værd.

Josefine Ottesen fortæller H.C. Andersen

Josefine Ottesen

H.C. Andersens eventyr i hænderne på Josefine Ottesen og illustrator Birde Poulsen giver en god indføring i eventyrene, hvor det yngre publikum også kan være med.

Nattergalen (Ill. Lars Gabel)

H. C. Andersen

Det klassiske eventyr om kejseren og nattergalen er en ren nydelse for øjet i denne flotte udgave, illustreret af Lars Gabel, der fanger essensen af eventyrets magi.

Børnenes H.C. Andersen - flere eventyr

H. C. Andersen (f. 1805)

En virkeligt flot gavebog med endnu flere af de klassiske og højt elskede H.C. Andersen- eventyr. Også denne gang mesterligt illustreret af Svend Otto S.

Den Lilla Møghætte og pulven (Ill. Frank Brahe)

Rune T. Kidde

Eventyret om ’Den Lille Rødhætte’ bliver aldrig det samme igen. I denne version er den lille pige både irriterende og filosofisk og møder pulven og jægeren.

Grimm : grumme eventyr genfortalt for gamle og unge

Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker

Tænderklaprende uhyggelig genfortælling af brødrene Grimms skræmmende eventyr. Kenneth Bøgh Andersen og Benni Bødker er to erfarne herrer ud i gysets genre, og det kan mærkes!