Logo
Bogliste

Nordisk mytologi

De nordiske guder er in og ikke uden grund. Der gemmer sig et væld af gode historier i den nordiske mytologi, som også interesserer mange børn og unge. 

Bøger på listen

Spående vølve

Malene Sølvsten

Myterne slippes fri med et forløsende nutidigt blik på kvindekraft og mænd i kjole i velskrevet nyfortolkning af nordisk mytologi.

Asgårds datter

Sidsel Katrine Slej

Første bind i en spændende serie til tweens om nordisk mytologi, ung kærlighed og kampen mellem det gode og det onde.

Valhalla: den samlede saga bind 1

Peter Madsen

Historierne om de gamle nordiske guders oplevelser i og uden for Valhalla rummer mange paralleller til vores verden. Der er simpelthen ingen undskyldning, Valhalla er et must!

Nordisk mytologi

Neil Gaiman

Kombinationen af en verdenskendt forfatter og et populært tema som de nordiske guder er dømt til succes. Resultatet er guddommeligt.

Swarta : blodskyggernes forbandelse

Jeanette Varberg

Spændende, velskrevet og lærerig! Varbergs fortælling om Swarta er en slags jernalder-kinderæg med ingredienser af højeste kvalitet.

Ingeborgs fortælling

Sidsel Katrine Slej

En virkelig fin serie med spænding og romantik for unge læsere af fantasy og nordisk mytologi. 

Vei. Bog 1

Sara B. Elfgren

Et blodigt eventyr med udgangspunkt i den nordiske mytologi. Billedsiden tager pusten fra læseren, og som i Game of Thrones er der hverken åbenlyse helte eller skurke.

Erik Menneskesøn

Lars-Henrik Olsen (f. 1946)

Erik Menneskesøns historie er fortsat aktuel og omfatter fireromaner: Erik Menneskesøn, Kampen om Sværdet, Kvasers Blod og Gudernes Skæbne. 

Kampen om sommersværdet

Rick Riordan

De nordiske guder er in, og succesforfatteren Riordan har nu barslet med den første del af en ny og spændende serie fra den nordiske mytologi.

Odinsbarn

Siri Pettersen

Fuldfed fantasy med stærke rødder i den nordiske mytologi. Magisk, velskrevet og med en handling, der holder til sidste side og gør det umuligt at vente på næste bind.

Opvågningen

Pernille Neergård

Ny dansk fantasy-serie for unge og voksne. Endnu en gang er de nordiske guder en del af et spændende scenarie, men så absolut på en måde, som aldrig er set før.

Ravnenes hvisken - Bog 1

Malene Sølvsten

Første bind i en fabelagtig og stort anlagt fantasy-serie. Man kan kun blive dybt imponeret over historien og det flotte sprog i denne debut.

Nordiske guder

Johan Egerkrans

Flot illustreret bog om nordisk mytologi. Svenske Johan Egerkrans gendigter i denne pragtudgave de storslåede fortællinger om guder, jætter, monstre og helte.